Öğrencileri Protokol Karşıladı - Son Dakika
Yerel

Öğrencileri Protokol Karşıladı

Öğrencileri Protokol Karşıladı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde 2013-2014 eğitim öğretim dönemi kayıtları başladı.

02.09.2013 13:17

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde 2013-2014 eğitim öğretim dönemi kayıtları başladı. Yaklaşık 11 bin yeni öğrencinin kayıt yaptıracağı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'ne kayıt için Muğla dışından gelen öğrenci ve velileri Muğla otogarında Vali Mustafa Hakan Güvençer, Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Rektör Prof. Dr. Mansur Harmandar ve Emniyet Müdürü Ahmet Akbal karşıladı. Protokol Üniversiteye kayıt için gelen öğrenci ve velilerine karanfil hediye ederken, çay ve simit ikramında bulundu.

Her eğitim ve öğretim dönemi öncesi öğrencileri otogarda karşılamayı gelenek haline getirdiklerini belirten Rektör Harmandar, "Muğla bir barış kentidir. Muğla, barışın sevginin ve dostluğun kalesi olmaya devam etmektedir. Muğla'da huzur içinde, gelişen ve kendisini yenileyen çağdaş bir üniversitede eğitim görmek sizler için en büyük fırsattır. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesini tercih ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ise, Muğla kentinin tam bir üniversite kenti olduğunu belirterek, "Muğla kenti tam bir üniversite kenti. Büyükşehirlerin har-gürü Muğla'da yok. Emniyet açısından Türkiye'nin en emniyetli kentlerinden birisi Muğla'dır. Muğla halkı üniversite öğrencisini kendi evladı gibi görür. Muğla'da hoşgörü vardır. Mevlana felsefesinin getirdiği bir hoşgörü, insana saygı ve sevgi vardır. Anne babalara 'gözünüz arkada kalmasın' diyorum. Çünkü bu çocuklar artık bizim sorumluluğumuzda. Muğla'ya gelen her öğrenci sayın valimizin, emniyet müdürümüzün ve benim birer evladımdır ve sorumluluk bizimdir" dedi.

Vali Mustafa Hakan Güvençer Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'ne kayıt hakkı elde eden öğrencileri kutladı. Vali Güvençer, "Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin öğrencisi ve mezunu olmak bir ayrıcalıktır. Türkiye'de hem üniversiteli olarak, hem de sivil olarak yaşam standardının en yüksek olduğu en güzel ve en müstesna kent ve üniversitelerinden birisine bugün ilk adımını attınız. İki veya dört yıl boyunca sizler burada ailelerinizin bizlere emanetisiniz. Bu süreçte inanıyorum ki, okulunuz bittiğinde Muğla'nın birer fahri hemşehrisi olarak Türkiye'nin dört bir yanında görev yapacaksınız" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement