Öğrencilerin Gözünde 2023 Hayvancılık Vizyonu - Son Dakika
Yerel

Öğrencilerin Gözünde 2023 Hayvancılık Vizyonu

Öğrencilerin Gözünde 2023 Hayvancılık Vizyonu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Hayvan Dostları Topluluğu tarafından ‘Veteriner Fakültesi Öğrencilerinin Gözünde 2023 Hayvancılık Vizyonu’ konulu panel düzenlendi.

23.12.2013 17:19

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Hayvan Dostları Topluluğu tarafından 'Veteriner Fakültesi Öğrencilerinin Gözünde 2023 Hayvancılık Vizyonu' konulu panel düzenlendi.

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılan panele AK Parti Samsun Milletvekili Prof Dr Tülay Bakır, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Aksoy, Hayvan Dostları Topluluğu Akademik Danışmanı Prof. Dr. Nurcan Çetinkaya, öğretim üyeleri ile Hayvan Dostları Topluluğu üyeleri ve çok sayıda veterinerlik son sınıf öğrencisi katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Nurcan Çetinkaya, Hayvan Dostları Topluluğu'na verdiği destekten dolayı Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan'a teşekkür etti. Topluluğun 5. yılını tamamladığını dile getiren Çetinkaya, "Bugünkü yapacağımız aktivite şimdiye kadar yaptıklarımız içerisinde benim için en önemlilerden bir tanesini teşkil ediyor. Çünkü konuşmacılarımız, üyelerimiz ve son sınıf öğrencilerimiz beni cidden heyecanlandırıyor. Onların ilk konuşması, ilk panelistlik deneyimleri ve tir tir titriyorlardı. Sabah geldiklerinde onların gerçekten heyecanını paylaşmak bana da heyecan verdi" dedi.

Ardından sözü devralan Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Aksoy, "Bugüne kadar hayvancılıkla ilgili olsun, veteriner hekimliği ile ilgili olsun hep bizler konuştuk. Ama öğrenciler hiç konuşmamıştı. Öğrencilerin gözünden, öğrencilerin dilinden, 2023 vizyonu çerçevesinde tarım ve hayvancılık konusunu masaya yatırıyoruz" ifadelerini kullandı.

HAYVAN DOSTU REKTÖR

Panele katılan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, kendini hayvan dostu olarak gördüğünü söyledi. Her akşam ve sabah bahçesinde beslemek zorunda olduğu 5 kedisi olduğunu ifade eden Akan, "Bazen sayı 20'yi de geçtiği olurdu. Onların bir kısmını Veteriner Fakültesi'ne gönderdik. Ayrıca şu anda o kadar değil ama bir ara kümesimde ördeğinden tavşanına hepsi bulunuyordu. Zaman zaman hastalandıklarında belki tavuk 5 lira ama elimizde olan daha pahalı antibiyotiklerden sulandırarak ya da enjekte ederek tedavi ettiğimiz oluyordu" diye konuştu.

TARIM VE HAYVANCILIKTA ÖNEMLİ BİR KONUMDA

Samsun'un tarım ve hayvancılıkta önemli bir konumda olduğunu vurgulayan AK Parti Samsun Milletvekili Prof Dr Tülay Bakır, "Tarım ve hayvancılıkta Türkiye'nin çok önemli ilerinin biri, belki başında geliyor. Biz bugüne kadar tarım ve hayvancılık konusunda 11 sempozyum gerçekleştirdik. Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'na bir proje vererek çiftçilerimize büyük bir anket çalışması yaptık. Fakat burada bir eksiklik olduğunu gördük. Biz, 'geleceğin ziraat mühendisleri ve veteriner hekimlerinin bu konudaki görüşleri ne bunları almadan biz bu sempozyum kitabımızı yayınlamamız lazım' dedik, bir eksiklik olarak gördük. Çünkü 2012'de biz buna başladık" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından OMÜ son sınıf öğrencisi Emine Doğan "2023 Hayvancılık Vizyonu", İlknur Turgut "Hayvansal Gıda Güvenliği", Salih Doğa Yurdakul "AB Müktesebatında Veteriner Hekimlik" ve Faruk Tamer Kamışlı ise "Samsun İli ve Çevresi Hayvancılık Potansiyeli" konularında sunum yaptılar. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öğrencilerin Gözünde 2023 Hayvancılık Vizyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement