Oka'dan Avusturya ve Almanya'ya Çalışma Ziyareti - Son Dakika
Yerel

Oka'dan Avusturya ve Almanya'ya Çalışma Ziyareti

Oka\'dan Avusturya ve Almanya\'ya Çalışma Ziyareti

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Yönetim Kurulu Başkanı Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ve beraberinde Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı heyeti, Avusturya ve Almanya'da çeşitli temaslarda bulundu.
OKA Yönetim Kurulu Başkanı Vali Hüseyin Aksoy ve...

26.11.2013 11:28

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Yönetim Kurulu Başkanı Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ve beraberinde Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı heyeti, Avusturya ve Almanya'da çeşitli temaslarda bulundu.

OKA Yönetim Kurulu Başkanı Vali Hüseyin Aksoy ve beraberinde Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı heyeti; bölgedeki kümelerin gelişimini sağlamaya katkıda bulunmak, Almanya ile Avusturya'daki benzeri küme temsilcileri ile işbirliği imkanlarını araştırmak ve küme uygulamaları hakkında iyi uygulama örneklerini yerinde incelenmek üzere Avusturya'nın Linz, Viyana ve Almanya'nın Düsseldorf kentlerinde çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

Linz'de öncelikle Lifetool şirketi ziyaret edildi. Şirketin CEO'su David Hofer, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Ardından Linz'i de içeren Yukarı Avusturya Bölgesi Kalkınma Ajansı Marketing Departman Başkanı Anke Merkl-Rachbauer, Sağlık Teknoloji Kümesi Proje Yöneticisi Nora Fıscher, Yukarı Avusturya Bölgesi Ticaret Odası Başkan Vekili Dr. Walter Bremberger birer sunum gerçekleştirdi.

Daha sonra Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ve beraberindeki heyet Linz kentinde Yukarı Avusturya Bölgesi Ekonomi Bakanı Dr. Michael Strugl ile görüşmelerine devam etti. Yukarı Avusturya Bölgesi Ekonomi Bakanı Dr.Michael Strugl, bölgesiyle ilgili bilgileri aktardıktan sonra, TR83 Bölgesi ile Yukarı Avusturya Bölgesi'nin gelecek zamanda ticari ilişiklerin geliştirilmesi ve yatırımların artması konularında temennilerde bulundu. Ayrıca, Yukarı Avusturya Bölgesi Ekonomi Bakanı Dr. Michael Strugl, 2014 yılı Mart ayında enerji sektöründe görüşmeler yapmak için Türkiye'ye geleceğini belirterek, bölgeye davet edildi.

Sonrasında Linz kentinde Vali Hüseyin Aksoy ve beraberindeki heyet Ars Elektronik Müzesi'ni ziyaret etti.

Vali Aksoy ve beraberindeki OKA Yönetim Kurulu heyeti, 3 yıl önce Viyana'da Samsunlular tarafından kurulan ve 700'e yakın üyesi bulunan Samsunlular Derneği'ni de ziyaret etti.

Türkiye'nin Almanya Düsseldorf Başkonsulu Alattin Temur'u da ziyaret eden Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı heyeti, temaslarına Düsseldorf'ta bulunan MEDİCA fuarını ziyaret ederek devam etti. Son olarak, Silverline firmasını gezen heyet Genel Müdür Murat Arslan'dan firma hakkında bilgi alarak, firmanın yeni ürünleri hakkında bilgi sahibi oldu.

Temaslara ayrıca, Tokat Valisi ve OKA Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Taşkesen, Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Çorum Valisi Sabri Başköy, Amasya İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Çıttır, Samsun İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Karakurt, Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Kırlangıç, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Amasya Üniversitesi Rektörü ve Kalkınma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Orbay, OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen, OKA PPKB Uzmanları Hüseyin Akın Uğurlu ve Ahmet Arif Sarıoğlu da katıldı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Oka'dan Avusturya ve Almanya'ya Çalışma Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement