Öldürülen Doktor İçin Önerge Verildi - Son Dakika
Yerel

Öldürülen Doktor İçin Önerge Verildi

Öldürülen Doktor İçin Önerge Verildi

AK Partili 20 milletvekili Gaziantep'te hasta yakını tarafından öldürülen doktor için önerge verdi.

19.04.2012 18:20  Güncelleme: 09:23

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ve AK Partili 20 milletvekili Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesinde görev yapan Dr. Ersin Arslan'nın uğradığı saldırıda hayatını kaybetmesinin ardından TBMM'de Araştırma Komisyonu kurulması için önerge verdi.

Yapılan açıklamada sadece bu olayı değil, geçmişte sağlık personellerine yönelik yapılan bütün saldırıları mercek altına alacak olan komisyon olayların sebepleri ve önlenebilmesi için çözümleri araştıracak.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan; yaptığı yazılı açıklamada, şu bilgileri verdi:

"Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesinde görev yapan Dr. Ersin Arslan, maalesef cahilce bir saldırıya kurban gitmiştir. Göğüs cerrahisi uzmanı olan doktorumuz ve daha önce çeşitli dönemlerde saldırılara uğrayan sağlık çalışanlarımız kolay yetişmiyorlar.

Bu güzel insanlar ömürlerini insan hayatını kurtarmaya adayan kişilerdir. Hayatlarının büyük bir bölümü eğitim, araştırma, ve ihtisasla geçmiştir. 17 yaşlarında cahil bir şahsın bir anlık cehaletine kurban edilmesi sadece doktorumuz için değil, Türk milleti ve ülkemiz içinde çok acı kayıptır."

Erdoğan, şunları kaydetti:

"Dr. Ersin Arslan'ın görev şehidi oluşu adeta sözün bittiği yerdir. Son derece üzüntülüyüz. Bu konuda attığımızı ilk adım, bu kabul edilemez çirkin saldırıların sebep ve sonuçlarını tam anlamıyla ortaya koyacak, gerekli tedbirleri geliştirecek ve haksız saldırıları önleyecek, TBMM araştırma komisyonunun acil olarak kurulması yönünde attığımız ilk adımdır. Bu konuda TBMM Sağlık Komisyonu Başkanımız Ankara Milletvekilimiz Cevdet Erdöl'le birlikte 20 AK Partili milletvekilimiz önerge vererek bu komisyonun kurulmasını istedi.

Bu önergemiz 24 Nisan 2012 Salı günü Genel Kurul'a gelecek ve oylanacaktır. Yapılacak olan oylamanın ardından araştırma komisyon kurularak çalışmalarına başlayacaktır. Görevi başında uğradığı menfur saldırı sonucu görev şehidi olan rahmetli Dr. Ersin Arslan'a Allah'tan rahmet, ailesi, yakınları, sağlık camiası ve Türk milletine baş sağlığı diliyorum. Umarım kurulacak olan bu araştırma komisyonunun yapacağı çalışmalar bundan sonra böyle acı olayların yaşanmasına engel olacaktır."

- GAZİANTEP

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Öldürülen Doktor İçin Önerge Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement