Olimpiyatlarda "Kulaç Atmayı" Hedefliyor - Son Dakika
Yerel

Olimpiyatlarda "Kulaç Atmayı" Hedefliyor

Olimpiyatlarda "Kulaç Atmayı" Hedefliyor

Kocaeli'de 14 yıllık yüzme kariyeri boyunca 100'ü aşkın madalya kazanan 21 yaşındaki milli sporcu Emre Öztürk, gelecek yıl yapılacak seçmeleri geçip 2016 Olimpiyatları'nda kulaç atmayı amaçlıyor Milli yüzücü Öztürk: "Olimpiyatlar benim için büyük bir mihenk taşı oluşturuyor, ay yıldızlı bayrağımızı orada.

15.09.2014 11:28

TAHİR TURAN EROĞLU - KADİR YILDIZ - Kocaeli'de 14 yıllık yüzme kariyeri boyunca 100'ü aşkın madalya kazanan 21 yaşındaki milli sporcu Emre Öztürk, gelecek yıl yapılacak seçmeleri geçip 2016 Olimpiyatları'na katılmayı hedefliyor.

Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilkokula başladığında yüzmeye olan yeteneğinin fark edildiğini belirterek, çeşitli testler sonrasında yüzme eğitimi almaya başladığını söyledi.

İzmir'de 2011'de yapılan Türkiye Şampiyonası'nda ilk kez mücadele ettiğini dile getiren Öztürk, burada kategorisinde birinci olduğunu ve daha fazla çalışmaya başladığını anlattı.

Öztürk, kariyeri boyunca birçok yarışa katıldığını belirterek, şöyle konuştu:

"Geçen ay Kocaeli'deki Türkiye Şampiyonası'nda 5 kilometre üzerinden yarıştık. 140 kişinin katıldığı bu yarışta birinci oldum. Daha sonra bir hafta arayla 2 yarış daha oldu, bunlarda da birinci oldum. İlk kez Açık Su Yüzme Milli Takımı'yla 2012'de İtalya'ya gittim. Bu benim ilk yurt dışı tecrübemdi ve onuncu oldum. Burada gerçekten heyecanlanmıştım. 2013 İspanya'da bir kupaya katıldım. Orada 135 kişi yarıştık ve bin 700 metrede ikinci oldum. Macaristan'daki yarışa 5 kişi gittik, takım halinde yedinciliği elde ettik. Bu yıl Çanakkale'de yapılan Türkiye Şampiyonası'nda 10 bin metreyi 2 saat 7 dakikada yüzerek birinci geldim. Bu, şu ana kadar yüzülmüş en iyi derecedir."

Yüzme sporundaki 14 yıllık kariyeri boyunca 100'ü aşkın madalya kazandığını vurgulayan Öztürk, Avrupa'da yapılacak yarışlarda başarılarının arasına yenilerini eklemek için çalıştığını dile getirdi.

"2016 Olimpiyatları, hayalim"

Avrupa ve dünyadaki yarışlarda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek istediğini belirten Öztürk, bunun için antrenmanlarını sıklaştırdığını bildirdi.

Emre Öztürk, 2016 Olimpiyatları'nı heyecanla beklediğini ifade ederek, "Olimpiyat seçmelerimiz gelecek yıl yapılacak. Şu anda haftanın 6 günü 4'er saatten olmak üzere antrenman yapıyorum. Seçmeleri geçenler 2016 Olimpiyatları'na katılmaya hak kazanacak. Olimpiyatlara katılacağıma inanıyorum, zor olduğunu da biliyorum. Olimpiyatlar benim için büyük bir mihenk taşı oluşturuyor, ay-yıldızlı bayrağımızı orada dalgalandırmak istiyorum. Bunun için de elimden geleni yapıyorum. Arkadaşlarım da çalışıyor, inşallah ülkemizi temsil edeceğiz" ifadesini kullandı. - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Olimpiyatlarda 'Kulaç Atmayı' Hedefliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement