Orakab'ta Dönemin Son Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Orakab'ta Dönemin Son Toplantısı Yapıldı

Orakab\'ta Dönemin Son Toplantısı Yapıldı

Kayseri’de, Mobilya Üretim Altyapısını Güçlendirme Projesi’ni (MOBİTEK) yürüten Orta Anadolu Kalkınma Birliği’nde (ORAKAB), dönemin son Encümen Toplantısı yapıldı.

26.03.2014 10:59

Kayseri'de, Mobilya Üretim Altyapısını Güçlendirme Projesi'ni (MOBİTEK) yürüten Orta Anadolu Kalkınma Birliği'nde (ORAKAB), dönemin son Encümen Toplantısı yapıldı. Vali Orhan Düzgün başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya son kez katılan encümen üyeleri MOBİLYAKENT'te 750 işyerinin yapımının Ağustos ayında tamamlanacak olmasının mutluluğunu yaşayarak görevlerini tamamladılar.

Vali Orhan Düzgün başkanlığında üyeler Hamdi Andaç, İbrahim Ülker, Hadi Şenol, Dadaloğlu Karakoyun ve Ahmet Türker ile Birlik Müdürü Yusuf Orhan'ın katılımıyla yapılan Encümen Toplantısı'nda, Avrupa Birliği (AB) Kaynaklı AB Bakanlığı Ulusal Ajans Projelerine Proje Hazırlanması konusu görüşülerek karara bağlandı.

Mobilyacılar Odası ve Erciyes Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkan Mehmet Ali Çevrim ve Başkan Vekili Mustafa Baktır ile Müdür Ercan Sarıkaya'nın misafir olarak katıldığı toplantıda, MOBİTEK ile MOBİLYAKENT Projeleri'nde gelinen aşama da değerlendirildi.

Vali Düzgün, Türkiye'nin en büyük mobilya üssü konumundaki Kayseri'de, bu alanda faaliyet gösteren Küçük ve Orta Boy ölçekli işletmelerin MOBİLYAKENT'te çok daha modern ve teknolojik imkanlarla üretim yapabileceğini söyledi.

Erkilet Oymaağaç Mahallesi'nde yapımı devam eden 750 işyerinin Ağustos ayında tamamlanmasının planlandığını belirten Vali Düzgün, aynı yerde faaliyet gösterecek Mobilya Alışveriş Merkezi'nin ise TOKİ tarafından ihale aşamasında olduğunu dile getirerek, "MOBİTEK'le birlikte Mobilya AVM'de 2016 yılı sonunda tamamlanacaktır." dedi.

Vali Düzgün, yurt içinde satılan mobilyanın en az yüzde 40'ının, Türkiye'den yapılan mobilya ihracatının ise yaklaşık yüzde 35'inin Kayseri'den yapıldığını hatırlatarak, projelerin tamamının hayata geçmesiyle birlikte mobilya sektörünün uluslararası rekabette çok daha güçlü hale geleceğini vurgulayarak, emeği geçenlere teşekkür etti.

Toplantının sonunda, Mobilyacılar Odası ve Erciyes Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkan Mehmet Ali Çevrim, projelere verdiği destekten dolayı Vali Düzgün'e şükranlarını sunarak plaket verdi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Orakab'ta Dönemin Son Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement