Örnek Öğrenciler Ödüllendirildi - Son Dakika
Yerel

Örnek Öğrenciler Ödüllendirildi

Örnek Öğrenciler Ödüllendirildi

Mersin'de, 2011-2012 eğitim-öğretim döneminde 'yılın örnek öğrencileri' seçilen çocuklar, düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

11.06.2012 13:17

Mersin'de, 2011-2012 eğitim-öğretim döneminde 'yılın örnek öğrencileri' seçilen çocuklar, düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

Okul içinde ve dışında kişiliği ve davranışlarıyla örnek olan, göz dolduran öğrencilerin onurlandırılması ve motivasyonlarının sağlanması amacıyla hayata geçirilen 'Yılın Örnek Öğrencisi Projesi' kapsamında, kent genelinde 'örnek öğrenci' seçilen 81 çocuk için Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Konferans Salonu'nda tören düzenlendi. Törene, merkez Akdeniz İlçe Kaymakamı Zeki Arslan, Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı. Törende, 'yılın örnek öğrencisi seçilen 61'i ilköğretim, 20'si lise olmak üzere 81 öğrenciye 100 TL nakit para, mp4 müzik çalar ile kitaptan oluşan ödülleri ve başarı belgeleri verildi.

Törende konuşan Kaymakam Arslan, Yılın Örnek Öğrencisi Projesi sayesinde eğitimin kalitesinin yanı sıra öğrencilerin motivasyonunun da yükseldiğini söyledi. Öğrencilerin mp4 müzik çalar ile ödüllendirmesi dolayısıyla Akdeniz Belediye Başkanı Türk'e de teşekkür eden Arslan, okul idarecileri, öğretmen ve öğrenci velilerini de kutladı. Projenin amacını, 'geleceğimiz olan gençlerimizi eğitebiliyor muyuz?' sorusuna yanıt bulmak olarak açıklayan Arslan, "Öğrettiklerimizi yazılı ve sözlü sınavlarla test edebiliyoruz. Ancak, en az onun kadar önemli olan öğrendikleri ile kendileri, aileleri ve toplum için faydalı davranışları sergilemelerini sağlayabiliyor muyuz? Eğitim, işte o manada devreye giriyor. Bu öğrencilerimiz istenen davranışları sergiler hale geliyor ve rol model haline geliyor. Seçilen öğrencilerimiz, derslerinin yanında, insan haklarına duyarlı, çevre konusunda bilinçli, hayvan haklarına varıncaya dek örnek davranışlar sergileyen öğrencilerimiz. Bu yüzden seçildiler. Hepsini tebrik ediyorum" dedi.

Belediye Başkanı Türk de yılın öğrenci ve velilerini kutlayarak, eğitime özel önem verdiklerini vurguladı. Eğitim destek ve kültür evleri ile ücretsiz üniversite ve SBS hazırlık kursları verdiklerini anımsatan Türk, "Eğitim Destek Evi'ne kayıtlı 96 gencimiz, geçen yıl üniversite sınavını kazandı. Ayrıca kız çocuklarını okula göndermeyen ebeveynlerle geçen yıllarda görüşmelerimiz sonucunda 100 kızımızı okulla buluşturduk. Eğitimle ilgili resmi kurumların, sivil toplum örgütlerinin projelerini desteklemeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Okulların fiziki koşullarının iyileştirilmesinin yanında, bina tahsisi noktasında da eğitim sürecine katkı sunmayı sürdüreceklerini kaydeden Türk, "Eğitime özel önem veren ülkelerin, bilimde, sanayi, teknoloji ve kültür-sanatta gelişmeleri tesadüf değildir. Eğitim sistemi yap-boz tahtasına dönmemeli, gelişmiş ülkelerin eğitim-öğretim modelleri örnek alınmalıdır" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından 'yılın örnek öğrencisi' seçilen çocuklara ödülleri verildi. Örnek öğrenciler ödüllerini Kaymakam Arslan, Başkan Türk ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan'ın elinden aldılar. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Örnek Öğrenciler Ödüllendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement