Ortadoğu Ev Tekstili Fuarı Diyarbakır’da Açıldı - Son Dakika
Yerel

Ortadoğu Ev Tekstili Fuarı Diyarbakır’da Açıldı

Ortadoğu Ev Tekstili Fuarı Diyarbakır’da Açıldı

Ortadoğu Ev Tekstili Fuarı, Tüyap Diyarbakır Fuar Ve Kongre Merkezi'nde Açıldı.

07.04.2011 20:27  Güncelleme: 20:29

Ortadoğu'daki nüfus yoğunluğu ve hızlanan yeniden yapılanma faaliyetleri, Türk ev tekstili ürünlerine olan ilgiyi artırdı. 2011 yılında 3.3 milyar dolar ihracat gerçekleştirmeyi hedefleyen sektör Ortadoğu pazarlarına yöneldi. Sektör özellikle Irak, İran ve Suriye pazarlarıyla ticaretini geliştirmek için TÜYAP Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Ortadoğu Ev Tekstil Fuarı'nda bir araya geldi. TÜYAP tarafından Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD) desteği ile düzenlenen fuarın açılışını Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak Yaptı.

Fuarın açılışında konuşan Toprak, düzenlenen fuarların bölgedeki üretimin artmasının yanı sıra tanıtımında da büyük katkı sağladığını söyledi. TÜYAP İcra Kurulu Başkanı Serdar Yalçın, yaptığı konuşmada dünyanın önde gelen ev tekstili tedarikçisi Türkiye'nin Diyarbakır'da düzenlenen fuarla Doğu, Güneydoğu ve Akdeniz bölgesindeki ticari etkinliğini arttıracağını belirtti. Yalçın, lider markaları bir araya getiren fuarın ev tekstili sektörüne Avrasya'da yeni bir pazarlama platformu yaratacağını da sözlerine ekledi. Ev tekstili sektörünün, Irak, İran ve Suriye'yi kapsayan pazarın avantajlarından ve yeni gelişen pazar olanaklarından yararlanmasına hizmet edecek Ortadoğu Ev Tekstili Fuarı'na 70'in üstünde firma ve firma temsilciliği katılıyor. Türkiye'nin Ortadoğu ülkeleri ile gerçekleştirdiği karşılıklı vize uygulamasının kaldırılması ve serbest ticaret anlaşmalarındaki düzenlemelerinde etkisi ile fuara 15 binin üzerinde ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.

Dünya pazarlarında üretim kalitesi, kapasitesi, tasarım ve marka gücü ile öne çıkan lider markalar bir araya geldiği fuara; Zorlu Grubu, Dodanlı, Küçükçalık Tekstil, Aydın Tekstil, Baydemirler, Ankara Tekstil, Gökhan Tekstil, Ozanteks, Lüks Kadife, Burkay Tekstil, Atilla Mefruşat'ında aralarında yer aldığı lider markalar katılıyor. 6-9 Nisan tarihleri arasında TÜYAP Diyarbakır Fuar Kongre ve Merkezi gezilebilecek Ortadoğu Ev Tekstili Fuarı hakkında detaylı bilgi ve online davetiye için www.ortadoguevtekstili.com web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Yerel Ortadoğu Ev Tekstili Fuarı Diyarbakır’da Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement