Osman Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattın Turan Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Osman Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattın Turan Açıklaması

Osman Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattın Turan Açıklaması

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Domaniç Meslek Yüksekokulu'nda "Dünya Değişiyor" konulu konferans veren Osman Gazi Üniversitesi (OGÜ) Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr...

23.10.2012 17:41

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Domaniç Meslek Yüksekokulu'nda "Dünya Değişiyor" konulu konferans veren Osman Gazi Üniversitesi (OGÜ) Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Selahattin Turan, okullardan Fransızca, Almanca gibi dillerin eğitiminin kaldırılarak Çince ve Hintçe okutulmasını istedi.

Dünyadaki hızlı değişimlere dikkat çeken Prof.Dr.Selahattin Turan, dünyada Hindistan ve Çin'in nüfus itibariyle önemli bir potansiyel olduğunu, ticaretin bu ülkelere yönelik geliştirilmesinin önemini belirterek, Çince ve Hintçe öğrenenlerin işsiz kalmayacağını söyledi.

"OKULLARDA ÇİNCE VE HİNTÇE ÖĞRETİLMELİ"

Prof.Dr. Turan, okullarda öğretilen İngilizce dışındaki Almanca ve Fransızca derslerinin artık bir anlam ifade etmediğini ve kaldırılması gerektiğini ifade ederek, Çin ve Hindistan'ın gelişen ekonomisi ve nüfus yoğunluğu nedeniyle önemli bir Pazar olduğunu belirterek, okullarda Çince ve Hintçe öğretilmesini önererek öğrencilere İngilizcenin yanı sıra Çince ve Hintçe dillerini öğrenmeleri tavsiyesinde bulundu.

"BAŞARILI OLMAK İÇİN BAŞARILI OLMAYI İSTEMEK GEREK"

Prof.Dr.Selahattin Turan, öğrencilerin hayatta ve okulda başarılı olmaları için gerekli olan bazı başarı faktörlerine değindiği konuşmasında, başarılı olmak için başarılı olmayı istemek gerek" diyerek, kişinin istediği, sevdiği işi yapması halinde başarılı olabileceğini söyledi ve başarılı olmak için bazı altın öğütlerde bulundu.

Konferansa Domaniç Kaymakamı Mehmet Boztepe, MYO Müdürü Doç.Dr.Ali Fuat Arıcı, Belediye Başkanı Yakup Yardımcı, Domaniç İlçe protokolü, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretim elemanları

ve öğrenciler ilgiyle izlediler.

(EFE)

23.10.2012 17: 13: 07

TSI

NNNN - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Osman Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattın Turan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement