Otoyol Kenarlarına Fidan Dikiliyor - Son Dakika
Yerel

Otoyol Kenarlarına Fidan Dikiliyor

Otoyol Kenarlarına Fidan Dikiliyor

Osmaniye'de, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın imzaladığı protokol kapsamında otoyol kenarlarına fidan dikimine başlandı.

25.12.2013 16:48

Osmaniye'de, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın imzaladığı protokol kapsamında otoyol kenarlarına fidan dikimine başlandı.

Vali Mehmet Oduncu, E-90 Otoyolu İskenderun yol kavşağı kenarındaki alanda düzenlenen etkinlikte, Osmaniye-Gaziantep arasına 40 bin fidan dikileceğini söyledi.

Kentte yaşanabilir bir çevre oluşturmak için yarışılması gerektiğini ifade eden Oduncu, şunları kaydetti:

"Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın otoban yol kenarlarını ağaçlandırma projesi çok önemli bir projedir. Bizler hayırlı işlerde yarışmak durumundayız. Yastığımıza başımızı koyduğumuzda kendimize şunu sormalıyız, 'Bugün insanlar için hayırlı olacak ne yaptım' Bu akşam yastığınıza başınızı koyduğunuzda bu soruya verecek güzel bir cevabınız var. Yapılan güzel işler takdir edilmeli o işlere sahip çıkmalıyız. Ancak bununla yetinmeyip daha fazlasını yapma konusunda gayret göstermeli, hep beraber çalışmalı ve çok daha güzel yaşanılır bir ülke, yaşanılır bir Osmaniye, yaşanılır bir çevreye sahip olma noktasında birbirimizle yarışırken birbirimizi teşvik etmeliyiz."

Adana Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer ise otoban kenarlarındaki bölgeleri ağaçlandırma seferberlik eylem planı çerçevesinde yıllık olarak belli bir kilometrede ağaçlandırma çalışmalarına başlandığını belirtti.

Hedeflerinin bütün yolların kenarlarının ağaçlarla yeşillendirilmesini sağlamak olduğunu söyleyen Acer, "Bakanımızın da ifade ettiği gibi, yollarımızı yeşil bir koridor halinde, yolcularımızın göz zevkini okşayacak şekle getirmek istiyoruz" dedi.

Etkinliğe katılan AK Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal da ormanların ülkenin akciğerleri olduğunu ifade etti.

Daha sonra protokol mensupları ve öğrenciler ilk fidanları dikti. - Osmaniye

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Otoyol Kenarlarına Fidan Dikiliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement