Öykam, Bu Yıl Fuarda Fotoğraf ve Sinema Nostaljisi Yaşatıyor - Son Dakika
Yerel

Öykam, Bu Yıl Fuarda Fotoğraf ve Sinema Nostaljisi Yaşatıyor

Öykam, Bu Yıl Fuarda Fotoğraf ve Sinema Nostaljisi Yaşatıyor

29. Ödemiş Milli Fuarı'nda stant açan ÖYKAM tarih kokan fotoğraf makineleri ve sinema projeksiyon makinelerini vatandaşların ilgisine sunuyor.

06.09.2013 13:17  Güncelleme: 15:25

29. Ödemiş Milli Fuarı'nda stant açan Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi (ÖYKAM), tarih kokan fotoğraf makineleri ve sinema projeksiyon makinelerini vatandaşların ilgisine sunuyor.

Geçen yıl Ödemişli Başbakan Şükrü Saraçoğlu konseptli standı ile büyük ilgi gören ÖYKAM bu yıl da hem Ödemiş Milli Fuarı, hem de İzmir Enternasyonel Fuarı'nda stant açarak, müzeyi ve Ödemiş'i tanıtmaya devam ediyor.

60 yıllık fotoğraf makinelerinin yanı sıra Ödemiş Şehir Sineması'nda kullanılan sinema projeksiyon makinesini de sergileyen ÖYKAM, ziyaretçilerini yine yakın tarihte yolculuğa çıkarıyor. Gaz lambası destekli sinema projeksiyon makinesi ise standın en ilgi çekici parçaları arasında.

Ödemişlileri hem standı, hem de Yıldız Müzeyi ziyaret etmeye davet eden ÖYKAM Müdürü Prof. Dr. Engin Berber, fuarda sergilenen fotoğraf makinesi ve sinema projeksiyon makinelerinin Ödemiş ve çevresindeki çok özel koleksiyonlardan alınarak müzeye kazandırıldığını belirtti. Yakın tarihe bu kez sinema projeksiyon makineleriyle mercek tuttuklarını kaydeden Berber, vatandaşların sergilenen eserleri ilgi ile incelemesinin sevindirici olduğunu kaydetti.

ÖYKAM'ın evlilikle ilgili 500'den fazla kültür varlığının ziyaretçilerle buluşacağı "Çeyiz, Gelin, Düğün" sergisine hummalı bir şekilde hazırlandığını yineleyen Berber, Türkiye çapında ses getirecek bir çalışmaya imza atacaklarını ifade etti.

3 Ekim'deki açılış öncesi hazırlıkların son hız sürdüğünü belirten Berber, Ödemişlileri bu sergide büyük sürprizlerin beklediğini de sözlerine ekledi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öykam, Bu Yıl Fuarda Fotoğraf ve Sinema Nostaljisi Yaşatıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement