Papatya Rekoltesi Sevindirdi - Son Dakika
Yerel

Papatya Rekoltesi Sevindirdi

Papatya Rekoltesi Sevindirdi

Kütahya’nın Hisarcık ilçesi ve köylerinde havaların ısınmasıyla birlikte tarla ve kırlarda kendiliğinden yetişen papatyaları bolluğu, dar gelirli ailelerin yüzünü güldürdü.

18.06.2015 13:00

Kütahya'nın Hisarcık ilçesi ve köylerinde havaların ısınmasıyla birlikte tarla ve kırlarda kendiliğinden yetişen papatyaları bolluğu, dar gelirli ailelerin yüzünü güldürdü.

Özellikle Karbasan köylüleri topladıkları ve dallarından ayırdıkları yaş papatyaların kilosunu 12 TL'den satarak para kazanıyor. Karbasan köyünden Ali Gökkaya,bu yıl yeterli yağış alan yörede papatya çok iyi ürediğini söyledi.

Gökkaya, "Dağ taş adeta papatya tarlasına dönüştü. Araçlarımızla çevre köylere papatya toplamaya gidiyoruz. Papatyanın uykusuzluk, ateş, ağrı, kramp, gaz gibi şikayetlere karşı etkili olduğu, aynı zamanda adet kramplarına, mide ağrılarına, sindirime, boğaz ağrısına ve ağız içinde çıkan aft gibi yaralara iyi geldiği bilinmektedir. Tarla ve yaylalardan topladığımız papatyaları almak için Düzce ve İstanbul'dan alıcılar geliyor. Köyümüzde şu ana kadar yaklaşık 4 ton papatya sattık. Sezon sonuna kadar bu rakamın 10 tona kadar çıkacağını sanıyorum. Toplaması ve saplarından ayırması biraz meşakkatli olsa da papatya yaz döneminde bizlerin gelir kaynağı haline geldi" diye konuştu.(MA-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Papatya Rekoltesi Sevindirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement