Pazar Günü Göksel'den Onaydan Sonra Geçilecek)nilüfer'in İki Ayrı Başkan Adayından, 'Agora' Tepkisi - Son Dakika
Yerel

Pazar Günü Göksel'den Onaydan Sonra Geçilecek)nilüfer'in İki Ayrı Başkan Adayından, 'Agora' Tepkisi

Pazar Günü Göksel\'den Onaydan Sonra Geçilecek)nilüfer\'in İki Ayrı Başkan Adayından, \'Agora\' Tepkisi

Seçim çalışmaları kapsamında İhsaniye Mahallesi’ndeki sabit pazar alanı ve Agora Çarşısı’nı gezerken tesadüfen karşılaşan Nilüfer’in AK Partili Belediye Başkan adayı Dr. Mustafa Esgin ile MHP’nin adayı Arif Demirören, yaptıkları ortak açıklamayla AGORA’nın başarsız bir belediye projesi olduğunu söylediler.

23.02.2014 11:28

Seçim çalışmaları kapsamında İhsaniye Mahallesi'ndeki sabit pazar alanı ve Agora Çarşısı'nı gezerken tesadüfen karşılaşan Nilüfer'in AK Partili Belediye Başkan adayı Dr. Mustafa Esgin ile MHP'nin adayı Arif Demirören, yaptıkları ortak açıklamayla AGORA'nın başarsız bir belediye projesi olduğunu söylediler.

Seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren AK Parti Nilüfer Belediye Başkan adayı Dr. Mustafa Esgin, halkın ihtiyaçlarını şehir merkezine gitmeden karşılaması amacıyla yapılan sabit pazar alanı AGORA'yı gezdi. İlk olarak pazaryeri esnafı ile görüşerek, sıkıntılarını dinleyen Dr. Esgin, alışverişe gelen vatandaşlara da selam vererek, 31 Mart'ta hizmet için geldiklerini söyledi. AGORA esnafı da ziyaret eden Dr. Esgin, tesadüfen aynı bölgede seçim çalışmalarını sürdüren MHP'li Başkan adayı Arif Demirören ile karşılaştı. İki rakip başkan adayı, birbirlerine sarılarak, başarılar diledikten sonra, başarısız bir belediye projesi olarak gördükleri AGORA ile ilgili ortak bir açıklama yaparak tepki gösterdi.

"ESNAFIN MAĞDURİYETİ ÜST DÜZEYDE"

Pazaryeri esnafı ve vatandaşlarla görüştüklerini anlatan Dr. Esgin, MHP'nin adayı olan Demirören ile karşılaşmasının hoş bir sürpriz olduğunu ifade ederek, "Maalesef Nilüfer'de yaşamanın ayrıcalığını hissedebileceğimiz bir pazaryerine sahip değiliz. Yapılan uygulamaları, başarısız bir belediyecilik uygulaması örneği olarak görüyorum. AGORA, isminden başlayarak, bitirilme süresinin 2 yıla yakın gecikmesi, 196 işyerinin yüzde 25'ine yakınının açık olması, yüzde 75'inin ise ölü bir çarşı havası vermesi, ticaretin içinden gelen birisi olarak, bir esnaf çocuğu olarak beni son derece üzdü. Buradaki esnaflarımızın mağduriyetlerinin çok üst düzeyde olduğunu söylediler. Ben bu projenin, ismiyle, gecikmesiyle, mimarisiyle ve işletmesiyle son derece başarısız bir proje olduğunu görüyorum. Bu anlamda Nilüferlilerin, 30 Mart seçimlerinde hizmet belediyeciliğine şans ve fırsat tanıyacağını düşünüyorum. Sorunları yerinde tespit ediyoruz. Umuyorum ki 31 Mart sabahından itibaren hem AGORA'nın hem de İhsaniye Pazar Yeri'nin bütün eksikliklerini gidererek, geleceğe dönük bir umut ışığını ve yüksek standartlı bir yaşam kalitesini koyma gayreti içinde olacağız" dedi.

"BU SORUNLAR HEPİMİZİN"

Dr. Esgin'in seçim ofisine de ziyaret ettiklerini, fakat kendisinin dışarıda olduğunu öğrendiklerini anlatan MHP Nilüfer Belediye Başkan adayı Arif Demirören ise vatandaşların oyunu verirken seçici davranması gerektiği hususunu pazarda yaşadığı bir örnekle anlattı. Pazarda esnafın, 10 liraya kot pantolon sattığını gördüğünü anlatan Demirören, "Kotu satın alacak olan müşteri, fiyatın yüksek olduğunu, esnaf ise ucuz olduğunu ve para kazanamayacağını söylüyor. Yani alan da satan da bu alışverişten memnun değil. Ama müşteri kotu almadan önce en ince detayına kadar inceliyor. Bunu görünce vatandaşımızın yanına yaklaştım, '10 kiralık pantolonu seçerken bu kadar inceliyorsunuz, geleceğinizi seçerken de bu kadar inceleyecek misiniz? diye sordum. Şaşırdı. Buradaki sorunlar, hepimizin. ve en kısa sürede çözülmesi gerekir" diye konuştu.

İki başkan birbirlerine başarılar diledikten sonra çalışmalarına devam etti. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Pazar Günü Göksel'den Onaydan Sonra Geçilecek)nilüfer'in İki Ayrı Başkan Adayından, 'Agora' Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement