Mavi Kapaklarla Engelliler Tekerlekli Sandalyeye Kavuştu - Son Dakika
Yerel

Mavi Kapaklarla Engelliler Tekerlekli Sandalyeye Kavuştu

Mavi Kapaklarla Engelliler Tekerlekli Sandalyeye Kavuştu

Sakatlar Derneği Denizli Şubesi, 2013'te 9,5 ton kapak toplandığını ve elde edilen gelirle 48 engelliye tekerlekli sandalyeye alındığını bildirildi.

31.12.2013 13:56  Güncelleme: 08:57

Türkiye Sakatlar Derneği Denizli Şubesi tarafından "Tane tane kapak toplayalım, adım adım engelleri aşalım" sloganıyla yürütülen plastik kapak toplama kampanyası ile 2013 yılında 9,5 ton kapak toplandığı ve elde edilen gelirle 48 engellinin tekerlekli sandalyeye kavuştuğu bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Denizli Ticaret Odası'nın desteği ile yürütülen plastik kapak toplama kampanyası sonucu alınan tekerlekli sandalyelerin dağıtımı dolayısı ile Arif Yalınkaya Ortaokulu'nda bir tören düzenlendi.

Denizli Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, Sakatlar Derneği Denizli Şubesi'nin sosyal sorumluluk projesi ile bir taraftan çevreye duyarlılık gösterdiğini, diğer yandan da engellilerin hayatını kolaylaştırmaya çalıştığını belirtti.

Gönüllülük esasıyla plastik kapakların toplanmasını çok önemsediklerini ifade eden Akgül, "Hayırseverlerin ve öğrencilerin katkıları ile toplanan plastik kapaklardan elde edilen gelirler, engellilerimize büyük destek olmakta. Bilhassa öğrencilerimizin bu kampanyada gösterdikleri gayret takdire şayan. Evlerinde poşet poşet topladıkları kapaklarla büyüklerine örnek olan öğrenciler çevreyi koruyorlar ve tane tane kapaklarla yardımseverlik duygusu kazanıyorlar. Bu yıl 30 okulumuzun destek verdiği kampanyada 5 ton kapak toplandı" dedi.

Türkiye Sakatlar Derneği Denizli Şube Başkanı Osman Çiyancı da, 2011 yılında başlattıkları kampanyaya devam ettiklerini belirterek, 2013 yılında toplam 9,5 ton kapak toplandığını söyledi.

Çiyancı, toplanan kapaklardan elde edilen gelirle 4'ü akülü olmak üzere 48 tekerlekli sandalye alındığını ve ihtiyaç sahibi engellilere verildiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından katkıda bulunanlara teşekkür belgesi verilirken, protokol üyeleri, 12'si çocuk olmak üzere tekerlekli sandalyeye kavuşan engelliler ve aileleri ile fotoğraf çektirdi. - Denizli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mavi Kapaklarla Engelliler Tekerlekli Sandalyeye Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement