Polonya'dan Japonya'ya Pedal Çeviren Sporcular Şirehan'da Mola Verdi - Son Dakika
Yerel

Polonya'dan Japonya'ya Pedal Çeviren Sporcular Şirehan'da Mola Verdi

Polonya\'dan Japonya\'ya Pedal Çeviren Sporcular Şirehan\'da Mola Verdi

Polonya’dan başlayarak Japonya’ya kadar 12 bin km. yol kat edecek olan Polonyalı bisikletçiler 3. etabın en önemli merkezi olan Gaziantep’te mola vererek Şirehan Otel’de dinlendiler.

02.03.2015 12:05

Polonya'dan başlayarak Japonya'ya kadar 12 bin km. yol kat edecek olan Polonyalı bisikletçiler 3. etabın en önemli merkezi olan Gaziantep'te mola vererek Şirehan Otel'de dinlendiler.

Gaziantep Üniversitesi Bisiklet Topluluğu'nun konukları olarak Gaziantep'te mola veren Polonyalı Bisikletçiler, 3. etabı tamamlamak üzere olduklarını ve Türkiye'ye hayran kaldıklarını ifade ettiler. Japonya'da gerçekleştirilecek olan 2023 İzcilik Festivalinin tanıtım etkinlikleri kapsamında Polonya'dan yola çıkarak dünyanın birçok ülkesini ziyaret ederek Türkiye'ye gelen, Edirne, İstanbul, Ankara, Adana güzergahlarını takip ederek Gaziantep'e ulaşan Polonyalı bisikletçiler Şirehan Otel'in konuğu oldu. GAÜN Bisiklet Topluluğunun ev sahipliğinde Gaziantep'te mola veren Polonyalı Bisikletçiler Gaziantep'i çok beğendiklerini ifade ettiler. Şirehan Otel'de kahvaltı yapan ve yöresel ürünlerle tanışan Polonyalı bisiklet sürücülerinden oluşan 70 kişilik grup 12 bin kilometreden oluşan ve 9 etaba ayrılan dünyanın en uzun parkurunu tamamlamak için yoğun bir tempo sergiliyor.

Grup adına bilgi veren grup lideri Leszek Fıoelus "2023 İzcilik Festivali tanıtım programı kapsamında Polonya'dan Japonya'ya kadar olan 12 bin kilometrelik parkuru bisikletle almak için yola çıktık. 2 Ocak tarihinde Polonya'dan yola çıktık. Bu gün Gaziantep'teyiz. Parkurun 3. aşamasındayız. Polonya'dan hareket ettikten sonra sırasıyla Ukrayna, Romanya, Bulgaristan güzergahından Türkiye'ye geldik. Buradan İran üzerinden Türkmenistan, Özbekistan, Tacikistan, Kırgızistan, Çin ve Güney Kore yol güzergahını takip ederek 7.ayın sonunda Japonya'nın Jambore kentine ulaşacağız. Toplam 9 parkurdan oluşan 12 bin kilometrelik sürüşümüze 35 erkek 35 bayan bisiklet sürücüsüyle birlikte ekibin sembolü olan 8 yaşındaki Robert Popowski'de katılmakta. Mevsim şartları elbette bizleri zorluyor ama bu sürücü başarıyla tamamlamak için kararlıyız. Gaziantep'te bizleri ağırlayan GAÜN Bisiklet Topluluğu, Şirehan Otel, Tavacı Recep Usta ve Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ediyoruz. İpek Yolu üzerinde bulunan bu tarihi kervansarayda bulunmak bizleri duygulandırdı. Kendimizi Şirehan'da tarihe yolculuk içerisinde hissettik. Dünya kültür mirasının en güzel örneklerinden birisi olan ve tarihi İpek Yolu üzerinde yer alan bu kervansarayı koruyan Tahir Tekin Öztan'a ve Gazianteplilere teşekkür ediyoruz. Başarıyla bu sürücü gerçekleştirmek için Gaziantep bize motivasyon kaynağı oldu" dedi.

Gaziantep Üniversitesi Bisiklet Topluluğu Başkanı Mehmet Tavacı da, Polonyalı bisikletçilere ev sahipliği yapmaktan ve onlarla birlikte kısa da olsa bisiklet sürüşü gerçekleştirmekten dolayı çok mutlu olduklarını ifade ederek, "12 bin km uzunluğunda bir parkuru önemli bir etkinliği tanıtmak üzere yola çıkan Polonyalı bisikletçileri yürekten kutluyorum. Gaziantep'i tanıtmak için bizler içinde önemli bir fırsat oldu. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Şirehan Otel ve Tavacı Recep bu organizasyonda bizlere sponsorluk yaparak konuklarımızı ağırladılar. Ekibin bundan sonraki yol güzergahı da uzun ve yorucu. Kendilerine başarılar diliyoruz" dedi.

8 YAŞINDAKİ ROBERT POPOWSKİ POLONYALILARIN MASKOTU

12 bin kilometrelik sürüşte 70 kişilik ekip içerisinde babasıyla birlikte yola çıkan ve ekibin maskotu haline gelen 8 yaşındaki Robert Popowski'nin halinden memnun oluşu ve sempatik hareketleri dikkat çekti. Babasıyla birlikte böyle bir etkinlikte bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Robert Popowski Türkiye'yi çok sevdiğini de sözlerine ekledi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Polonya'dan Japonya'ya Pedal Çeviren Sporcular Şirehan'da Mola Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement