Prof. Dr. Kozanoğlu: "İhtiyaç Kredilerinin 3'te 2'sini Dargelirliler Kullanıyor" - Son Dakika
Yerel

Prof. Dr. Kozanoğlu: "İhtiyaç Kredilerinin 3'te 2'sini Dargelirliler Kullanıyor"

Prof. Dr. Kozanoğlu: "İhtiyaç Kredilerinin 3\'te 2\'sini Dargelirliler Kullanıyor"

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Hayri Kozanoğlu, ihtiyaç kredilerinin 3'te 2'sini de dargelirlilerin kullandığını öner sürdü.

17.02.2013 12:13

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu, ihtiyaç kredilerinin 3'te 2'sini de dargelirlilerin kullandığını öner sürdü.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Adana Şubesi tarafından Seyhan Oteli'nde düzenlenen "Ekonomiden dış politikaya" konulu söyleşiye konuk olan Prof.Dr. Hayri Kozanoğlu, dünyanın en büyük petrol yatakları ile üretiminin Ortadoğu ülkelerinde olduğunu, buranın çok önemli bir geçiş bölgesi aynı zamanda, terk edilemeyecek ve hiçbir dönem önemini yitirmeyecek bir bölge olduğunu söyledi.

Hükümetin ekonomi karnesinin 1990'lı yıllar düzeyinde olduğunu da savunan Kozanoğlu, 10 yıl öncesi yüzde 7.2 olan işsizlik oranının bugün yüzde 9.2 olduğunu kaydetti. Kozanoğlu, ekonomide önemli bir gösterge kabul edilen kadınların işgücüne katılma oranının yüzde 30 düzeyinde seyrettiğini, bunun Meksika ve Japonya'da yüzde 47-50 olduğunu belirterek, " Türkiye'de gelir dağılımı çok bozuk. Yoksulluk da vahim durumda.

İnsani Gelişme endeksine göre Türkiye, en fazla eksisi olan ülkelerin başında geliyor. Dünyada cari açığı en fazla olan ülkeler sıralamasında ilk sırada. Türkiye'de büyüme arttıkça cari açık daha da büyüyecektir. Türkiye'de tasarruf edenlerin sayısı her geçen gün düşüyor. Kredi kartları ve tüketici kredileri kullananların büyük bölümünü dargelirliler oluşturuyor. İhtiyaç kredilerinin 3'te 2'sini yine dargelirliler kullanıyor" şeklinde konuştu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Prof. Dr. Kozanoğlu: 'İhtiyaç Kredilerinin 3'te 2'sini Dargelirliler Kullanıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement