Rektör Orbay, Merzifon Kyk'daki Öğrencilerle Buluştu - Son Dakika
Yerel

Rektör Orbay, Merzifon Kyk'daki Öğrencilerle Buluştu

Rektör Orbay, Merzifon Kyk\'daki Öğrencilerle Buluştu

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Metin Orbay, Merzifon Kredi Yurtlar Kurumu'nda kalan üniversite öğrencileriyle buluştu.

08.03.2013 16:57

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Merzifon Kredi Yurtlar Kurumu'nda kalan üniversite öğrencileriyle buluştu.

Beraberinde Kredi Yurtlar Kurumu Samsun Bölge Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, Merzifon Kaymakamı Mehmet Fatih Geyim, Merzifon Meslek Yüksekokulu Müdürü Asım Çoban ile birlikte ziyaret ettiği yurtta öğrencilere öğrencilere tavsiyelerde bulunan Orbay, "Elinizdeki imkanların kıymetini bilmelisiniz. Bende üniversite yıllarımda kredi yurtlarında kaldım. Benim çocuğum üniversiteye gittiğinde onun da yurtta kalmasını istiyorum. Çünkü üniversite yurtları insanların sosyalleştiği, biriktirdiği sermayeyi kullandığı bir ortamdır. Burada size aykırı gelen düşüncelerle yaşamayı öğreniyorsunuz. Hayatın zorluklarıyla mücadele etmeyi öğreniyorsunuz" dedi.

Kendi dönemindeki yurtlarla, günümüzdeki yurtların şartlarını mukayese eden Orbay, "Şimdiki yurtlar eskisi gibi değil. Benim zamanımda yemekleri böyle porselen tabaklarda değil tabldotlarda yiyorduk. Kaldığımız odalar en az 6'şar kişilikti. Bu da çok konforlu sayılıyordu. Sizler 2'şerli, 3'erli odalarda kalıyorsunuz ve rahatsınız. Ama biz daha rahat etmeniz için çabalıyoruz" diye konuştu.

Yurtta kalan öğrencilerin sorunlarını dinlemek, tecrübelerini paylaşmak ve problemlerine çözüm aramak amacıyla düzenlenen toplantıda Kredi Yurtlar Samsun Bölge Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu da, "Bütün öğrenciler bizim için çok önemli ve değerlidir. Yarına umutla bakmamızı sağlayacak olan sizlersiniz. Sizlerin en iyi şekilde eğitim öğrenim görmesi, sizlere kaliteli yaşamı sunmak için elimizden geleni yapıyoruz. Kaldığınız yerden yediğiniz yemeğe kadar hepsi otel rahatlığındadır. Sizler de bu yaptığımızın karşılığını çok iyi şekilde veriyorsunuz. Hepinize başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Kendisinin de üniversite yıllarımda kredi yurt kurumlarına bağlı yurtlarda kaldığını anlatan Merzifon Kaymakamı Mehmet Fatih Geyim ise şunları söyledi: "Bizlerin görevi, sizlerin problemleriyle ilgilenmek onlara çözüm bulmaktır. Her zaman sorunlarınızı bizlerle paylaşabilirsiniz. Bizler de sizlerle tecrübelerimizi paylaşalım. Bazı öğrenciler vardır, gözü kara, zinde, hırslı, geleceğe yön verecek olan. Ben burada o zinde, hırslı, geleceğe yön verecek öğrencileri görüyorum. Hepinize başarılar diliyorum." - AMASYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Rektör Orbay, Merzifon Kyk'daki Öğrencilerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement