Restorasyon Yapılan Kale'nin Duvarlarında Dökülme Olduğu İddiası - Son Dakika
Yerel

Restorasyon Yapılan Kale'nin Duvarlarında Dökülme Olduğu İddiası

Restorasyon Yapılan Kale\'nin Duvarlarında Dökülme Olduğu İddiası

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde bulunan Eski Kahta Kalesi'nde yapılan restorasyonun standartlara uygun yapılmadığı iddiaları üzerine AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner, müteahhit firma yetkilileriyle görüştü.

26.08.2013 11:26

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde bulunan Eski Kahta Kalesi'nde yapılan restorasyonun standartlara uygun yapılmadığı iddiaları üzerine AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner, müteahhit firma yetkilileriyle görüştü.

Turizm Komisyonu Üyesi AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Eski Kahta Kalesi'nde incelemelerde bulundu. Hisar Köyü'ne giderek vatandaşlarla görüşen Mehmet Metiner, daha sonra restorasyon ihalesini alan firmanın müteahhidi Veli Kılıç ve iddiaları ortaya atan köylüler ile birlikte restorasyon yapılan Eski Kahta Kalesi'nde incelemede bulundu. İnceleme esnasında restorasyon yapılan kale duvarlarında dökülme olduğu ifade edilerek, Horasan harcına hidrolik kireç yerine kaynak kireç ilave edildiğini iddia edildi.

Mehmet Metiner, döküldüğü iddia edilen duvarları inceledi. Bir çok yerde dökülme olduğunu gören Metiner, müteahhit Veli Kılıç ve Şantiye Şefi Mustafa Işık'tan konu hakkında bilgi istedi. Firma yetkililerinden konu ile ilgili bilgi aldıktan sonra bir açıklama yapan Mehmet Metiner, "Burada gözle görülür noksanlıklar var. Zaten kesin kabulü yapılmadığı için bu noksanlıklar kesin kabul aşamasında zaten tamamlanacaktır ama kalenin muhakkak ikinci etabının çok hızlı bir biçimde yapılması lazım. Çünkü ikinci etabı yaklaşık 6-7 milyonluk bir etaptan bahsediyoruz. Bu etap tamamlanmadığı zaman bir anlam ifade etmez. Yani şu anda dışarıda gördüğünüz iskeleler çekildiği andan itibaren buraların hepsinin yıkılma ihtimali var. Konuyla ilgili bölge müdürümüzle, bölge müdürümüzün yanında genel müdürümüz de vardı. Bölge müdür yardımcılarımız da vardı. Kendileriyle konuştum. Bu işin ikinci etap projesinin çok acil bir biçimde yatırım programına alınmasını söyledim" ifadelerini kullandı. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Restorasyon Yapılan Kale'nin Duvarlarında Dökülme Olduğu İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement