Reyhanlı'daki Bombalı Saldırılar - Son Dakika
Yerel

Reyhanlı'daki Bombalı Saldırılar

Reyhanlı\'daki Bombalı Saldırılar

Adalet Bakanı Ergin: "Acılar ortak ancak hayatını kaybedeni geri getirme imkanımız yok. Tekrar böyle bir acıyı yaşamamak için önemli adımlar atıldı ve atılmaya devam ediliyor"

28.07.2013 17:12

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Reyhanlı'daki bombalı saldırılara ilişkin, "Acılar ortak ancak hayatını kaybedeni geri getirme imkanımız yok. Tekrar böyle bir acıyı yaşamamak için önemli adımlar atıldı ve atılmaya devam ediliyor" dedi.

Ergin, Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necmettin Zaroğlu'nu ziyaretinde, ilçenin Mayıs ayında çok üzücü ve kahredici bir hadise yaşadığını belirtti.

Türkiye'nin acı tecrübelerden süzülerek gelen büyük bir millet olduğunu ifade eden Ergin,

"Reyhanlı hadisesi bu coğrafya ve ülke için maalesef afet niteliğinde, felaket niteliğinde elim bir olaydı. Bu acımızı yan yana durarak, omuz omuza vererek, dayanışarak, gönlümüzü birbirimize açarak, kapılarımızı ve hanelerimizi birbirimize açarak zararları giderme, acıları dindirme, yaraları sarma noktasında örnek bir dayanışma sergiledik" diye konuştu.

"Reyhanlılı asaletini ve büyüklüğünü göstermiştir"

Gösterdikleri sağduyudan dolayı Reyhanlı halkına teşekkür eden Ergin, "Reyhanlılı asaletini ve büyüklüğünü göstermiştir. Tabi ki giden canlar hepimizin içini burktu ve yaraladı. Acılar ortak ancak hayatını kaybedeni geri getirme imkanımız yok. Tekrar böyle bir acıyı yaşamamak için önemli adımlar atıldı ve atılmaya devam ediliyor" ifadelerini kullandı.

Ergin, Reyhanlı'nın önemli ölçüde yaralarını sardığını ve toparlandığını ancak Cilvegözü Sınır Kapısı'nın kapalı olması ve patlamaların ortaya getirdiği sıkıntılardan dolayı esnaf ile burada yaşayan insanların önemli sıkıntılarının bulunduğunun farkında olduklarını anlattı.

Sorunların telafisi noktasında değişik tedbirler alındığını ve devreye konulduğunun altını çizen Ergin, "Devletin imkanları bölgeye ulaştırıldı ve ulaştırılmaya devam ediyor. Bu arada bunların işleyişinde bürokrasiden kaynaklı birtakım sorunlar var ise onları çözmek, aşmak gene bizlerin görevi bunları bize taşıyacaksınız elbette" dedi.

Nakliye sektörünün sorunları

Sadece Türkiye'de değil bölgede yaşanan gelişmelerin Hatay'a yüklediği olumsuzluklar olduğunu vurgulayan Ergin, şöyle konuştu:

"Nakliye sektörümüzün yaklaşık 2,5 yıldır yaşadığı sorunlar, İskenderun'dan Ro-Ro seferleriyle aşılmaya çalışıldı. Bir süre bu gayet iyi işledi. Daha sonra Mısır'daki sıkıntıların ortaya çıkmasıyla beraber o kanalda da birtakım olumsuzluklar oluştu. Şimdi bu konu son Bakanlar Kurulunda görüşüldü. Süveyş geçişini organize edecek bir teşvik sistemi üzerinde çalışılıyor. İnşallah nakliyecilerimizin bu sorununu da giderme adına katkı sunmaya çalışıyoruz."

Zaroğlu, ziyaret anısına Bakan Ergin'e plaket verdi.

Ergin, daha sonra Reyhanlı Ticaret Borsası Başkanı Bülent Karaca'yı ziyaret etti. - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Reyhanlı'daki Bombalı Saldırılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement