Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bitmez Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bitmez Açıklaması

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bitmez Açıklaması

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez, "Terörün en büyük destekçisi dış güçlerdir."

19.10.2012 13:01

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez, "Terörün en büyük destekçisi dış güçlerdir. Bunların içinde maalesef Türkiye'nin, dost ve müttefik olarak tanımladığı ülkeler başı çekmektedir" dedi.

Bitmez, partisinin il başkanlığında yaptığı açıklamada her gün, teröre verilen şehitlerin acısı dinmeden yeni acı haberle yıkıldıklarını ifade ederek,

"Bu kadar basit olmamalı. Bu evlatlarımızı kolay yetiştirmiyoruz. Yüreğimizi yakan acı haberler o kadar yoğunlaştı ki konvoy konvoy gelen şehit cenazeleri bile bizi eskisi kadar etkilemiyor. Sanki gazımız alındı. Cenab-ı Allah milletimize bu tip acıları hiçbir zaman yaşatmasın" diye konuştu

Bugüne kadar "terörle mücadele" adı altında yürütülen çalışmaların yetersiz kaldığını öne süren Bitmez, "Yanlış politikalar, terörü çözmek yerine daha da büyütmüş ve cesaretlendirmiştir. Terörün en büyük destekçisi dış güçlerdir. Bunların içinde maalesef Türkiye'nin, dost ve müttefik olarak tanımladığı ülkeler başı çekmektedir. Türkiye, stratejik müttefiklerini gözden geçirmelidir. Terörü destekleyen güçler ve ülkeler açıkça deşifre edilmeli ve bu ülkelerle olan ilişkiler ciddi şekilde gözden geçirilmelidir. Kendi acımıza başkasından medet umarak çözüm aramak çare değildir" dedi.

Müttefik ülkelerden alınan uçakların ve diğer teknik cihazların terörle mücadelede ülkenin işine yaramadığını iddia eden Bitmez, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kendi teknolojimizi bir an önce geliştirmeli ve savunma sistemimizde devreye sokmalıyız. Terör, kısır siyasi çekişmelerin malzemesi haline getirilmemelidir. Bölgesel ekonomik kalkınma politikaları derhal hayata geçirilmeli, göç tersine çevrilmelidir. Doğu ve Güneydoğu'daki vatandaşlar, PKK ile aynı inanç ve ideali taşımıyorlar, PKK'nın ve BDP'nin İslam ve Müslümanlıkla bir alakaları yoktur. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını terörün kucağına iten politikalardan derhal vazgeçilmelidir."

Toplantıya, Saadet Partisi İl Başkanı Selim Sait Terzioğlu ve il yönetim kurulu katıldı.

Yayıncı: Kamuran Akkuş - BURSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bitmez Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement