Safranbolu'nun Dünya Mirası Listesi'ne Alınışının 19. Yılı - Son Dakika
Yerel

Safranbolu'nun Dünya Mirası Listesi'ne Alınışının 19. Yılı

Safranbolu\'nun Dünya Mirası Listesi\'ne Alınışının 19. Yılı

Karabük'ün Safranbolu ilçesi, UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi'ne alınışının 19. yılını kutluyor Kutlama kapsamında "Safranbolu'lu İzzet Mehmet Paşa Vakfiyesi ve Belgeler" isimli kitabın imza ve tanıtım günü etkinliği düzenlendi.

17.12.2013 19:09

Karabük'ün Safranbolu ilçesinin UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi'ne alınışının 19. yılını etkinlikleri kapsamında belediye tarafından hazırlatılan  "Safranbolu'lu İzzet Mehmet Paşa Vakfiyesi ve Belgeler" isimli kitabın imza ve tanıtım günü etkinliği düzenlendi.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliğe, Karabük Valisi İzzettin Küçük, KBÜ Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Belediye Başkanı Necdet Aksoy, diğer protokol üyeleri, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Küçük, burada yaptığı konuşmada, 3 bin yıllık geçmişe sahip ilçelerinin 17 Aralık 1994'de UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi'ne alındığını ve bu tarihten sonra dünyaya açıldığını söyledi.

Geride kalan 19 yılda koruma ve tanıtım açısından önemli yolun kat edildiğini anlatan Küçük, "Ülkemizde eski şehirler hep yok edildi. Şehirlerin başına gelen en büyük felaket bu. Gelenek çok önemlidir. Kopmamalıyız. UNESCO adı herkesi titiz olmaya zorluyor. İlçemizde geçmişten günümüze yerel yöneticiler önemli görevler üstlenmiş. Bizim görevimiz tarihin bekçiliğini yarak, gelecek kuşaklara aktarabilmektir. UNESCO listesine alınması ve turizm hareketi gibi gelişmeler sonunda ilçemiz bugünlere gelmiştir. Birçok tarihi kente koruma ve yaşatılması konusunda örnek olmuştur. Bu süreçte emeği olanlara teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Etkinlikte, kitabın yazarları Doç. Dr. Recep Karacakaya, Yrd. Dç. Dr. İsmail Yücedağ ve Nazım Yılmaz kitabı tanıtımını yaptı. - Karabük

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Safranbolu'nun Dünya Mirası Listesi'ne Alınışının 19. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement