Sağlık Çalışanlarına Dayağa Tepki - Son Dakika
Yerel

Sağlık Çalışanlarına Dayağa Tepki

Sağlık Çalışanlarına Dayağa Tepki

Türk Sağlık Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, Türkiye'de şiddet gören sağlık çalışanlarına hükümetin sahip çıkmadığını ileri sürdü.

13.09.2013 17:14

Türk Sağlık Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, Türkiye'de şiddet gören sağlık çalışanlarına hükümetin sahip çıkmadığını ileri sürdü. Van'da yaşanan olayın ardından bir açıklama yapan doğruyol, şunları söyledi:

"Önceki akşam, Van'ın Sevindik köyünde ambulansın önünü otomobilleriyle kesen iki kişi, ikisi bayan olmak üzere üç kişilik sağlık ekibini ellerindeki kesici aletlerle döverek hastanelik etmişlerdir. Yine dün İzmir'de de, bir doktorumuz bıçaklanmıştır. Bunlar basına yansıyanlardır. Her gün, basına yansımayan onlarca şiddet olayı yaşanmaktadır. 24 saat kesintisiz hizmet veren sağlık çalışanlarına yapılan bu saldırılar ilk değildir. Son da olmayacaktır. Yetkililerin sağlık personeline karşı, vatandaşın gözünden düşürücü, sağlık çalışanlarını itibarsızlaştırıcı ifadelerin ve uygulanan yanlış sağlık politikalarının sonucunda bu gün geldiğimiz nokta üzücüdür. Siyasi endişelerle yapılan açıklama ve uygulamalarla, bugün vatandaş sağlık çalışanını kendisinin emir eri olarak görür noktaya gelmiştir. Yetkililerin tedbir almak yerine, sağlık personeline yapılan şiddeti sadece seyretmeleri ise kabul edilebilir bir durum değildir. Defalarca dile getirdiğimiz sağlık personeline yapılan şiddete karşı cezalar artırılsın, TV'lerde kamu spotlarıyla, TV dizileriyle halk bilinçlendirilsin, sağlık personeline şiddet uygulayan sağlık hizmetini ücretli alsın gibi önerilerimiz maalesef yetkililerimizin umurunda değildir. Tek başına iktidarda olan, istediği kanunu istediği saatte çıkarabilen mevcut hükümet için sağlık personelleri bu kadar değersiz midir ki? Kimse elini oynatmamaktadır."

"Gerekli önlemleri almak yerine, sağlık çalışanlarına yapılan şiddeti görsel ve yazılı basından kaldırmaya çalışanları, bu yönde açıklama yapanlara ise, söylenebilecek söz bulamıyorum." diyen Doğruyıol, yetkililerin yaptığı üç cümlelik açıklamaların sağlık çalışanları olarak kendilerini tatmin etmediğini ifade ederek, "Bir an önce gerekli kanuni düzenlemeler yapılmalıdır. Yada sağlık çalışanlarına kendilerini koruyabilmeleri için gerekli eğitim, teçhizat verilmelidir." dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sağlık Çalışanlarına Dayağa Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement