Sakarya'ya 8 Yeni Ambulans Daha Alındı - Son Dakika
Yerel

Sakarya'ya 8 Yeni Ambulans Daha Alındı

Sakarya\'ya 8 Yeni Ambulans Daha Alındı

Sağlık Bakanlığı tarafından Sakarya’ya gönderilen 8 yeni ambulansla birlikte ildeki ambulans sayısı 43’e yükseldi.

29.01.2014 15:55

Sağlık Bakanlığı tarafından Sakarya'ya gönderilen 8 yeni ambulansla birlikte ildeki ambulans sayısı 43'e yükseldi. Sakarya'ya gönderilen 8 yeni ambulans için Sakarya Valiliği önünde bir devir teslim töreni yapıldı.

Valilik binası önünde Sakarya'ya kazandırılan 8 adet yeni ambulans için devir teslim töreni düzenlendi. Düzenlenen törene Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sağlıktan Sorumlu Vali Yardımcısı Şakir Özdikici, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Murat Alemdar, Sağlık Bakanlığı Saha Koordinatörü Necdet Filiz, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Rana Beşler, Şube Müdürü İbrahim Bulduk, İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Neslihan Karadeniz ve İl Sağlık Müdürlüğü 112 çalışanları katıldı.

Konuyla ilgili bilgi veren İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Murat Alemdar, "İlimizdeki 112 Acil Sağlık Hizmetleri, İl Ambulans Servisi Komuta Kontrol Merkezi ve 23 adet Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu vasıtasıyla yürütülmektedir. İl ambulans servisimizde 31 adet standart kırmızı şeritli, 1 adet 4x4, 1 adet yoğun bakım, 1 adet dört yataklı ve 1 adet paletli ambulans olmak üzere toplam 35 adet ambulans ile 24 saat kesintisiz hizmet verilmekteydi. 2013 yılında 51 bin 902 acil hastaya olay yerinde müdahale edilmiş; hastaneler arası nakiller ile birlikte toplam 64 bin 396 vatandaşımıza hizmet verilmiştir. Acil sağlık hizmetleri ambulanslarımız il merkezimizde ortalama 8,1 dakikada, kırsal bölgelerimizde ise ortalama 16 dakikada hastaya ulaşmaktadır. Ambulans filomuza bugün dahil olan 8 adet yeni ambulans ile sayımız 43'e yükselecektir. Yaklaşık mali değeri 206 bin TL olan, otomatik vitesli, 163 beygir gücündeki 3 adet Mercedes marka ve yaklaşık mali değeri 160 bin TL olan, düz vitesli, 114 beygir gücündeki 5 adet Ford marka ambulanslar için Bakanlığımız tarafından toplam 1 milyon 418 bin TL yatırım yapılarak bu ambulanslar ilimize kazandırıldı. Nihai hedefimiz olan halkımıza daha hızlı ve kaliteli bir acil sağlık hizmeti sunma ve hastaya ulaşım süresini daha kısaltma konularında bu ambulanslar bizlere önemli katkılar sağlayacaktır" dedi.

Ambulansların Tıbbi donanımı hakkında bilgi alan Vali Mustafa Büyük ise, "Alınan 8 adet yeni ambulans, ilimize ve çevre illerimize hizmet anlamında çok ciddi bir güç katacak. Bu ambulansların kullanımları esnasında Allah her türlü kaza ve belalardan sizleri korusun" temennisinde bulunarak ambulansların Sakarya'ya ve Türkiye'ye hayırlı olmasını diledi. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sakarya'ya 8 Yeni Ambulans Daha Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement