"Sakinşehir"De Barış Güvercinleri - Son Dakika
Yerel

"Sakinşehir"De Barış Güvercinleri

"Sakinşehir"De Barış Güvercinleri

Seferihisar'da devam eden 4.Kültürler Buluşması'nın beşinci gecesine Doğu ve Güneydoğu Anadolular Birliği ev sahipliği yaptı.7'den 70'e herkesin barış türküleri eşliğinde halay çektiği gecede "Yaşasın barış, Yaşasın Kardeşlik" sloganlarıyla...

26.09.2013 14:15

Seferihisar'da devam eden 4.Kültürler Buluşması'nın beşinci gecesine Doğu ve Güneydoğu Anadolular Birliği ev sahipliği yaptı. 7'den 70'e herkesin barış türküleri eşliğinde halay çektiği gecede "Yaşasın barış, Yaşasın Kardeşlik" sloganlarıyla birlikte barış güvercinleri uçuruldu.

Seferihisar Belediyesi öncülüğünde ilçedeki hemşehri dernekleriyle birlikte düzenlenen Seferihisar Kültürler Buluşması, merakla beklenen gecesinde yine Türkiye'ye umut oldu. Doğu ve Güneydoğu Anadolular Birliği'nin ev sahipliği yaptığı geceye genci, yaşlısı, Kürdü, Lazı, AKP'li, CHP'li, MHP'li herkes hep birlikte eğlendi. Geceye Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, AKP İzmir Milletvekili Erdal Kalkan, İlçe Kaymakamı Resul Çelik, Belediye Başkanı Tunç Soyer, çok sayıda özel misafir, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları, dernek başkanları ve iki bine yakın vatandaş katıldı.

Gece Bitlis Yöresi Halk Oyunları Ekibi'nin gösterisiyle başladı. Ardından Şükran Çelik türküleriyle devam etti. Seferihisar Doğu ve Güneydoğu Anadolulular Birliği Başkanı Orhan Yüce, gecenin ev sahibi olarak yaptığı konuşmasında Seferihisar'da yükselen bu ışığın tüm Türkiye'ye örnek olmasını dilediğini söyleyerek, "Bize öncülük edip kaynaştıran, bu imkanı sağlayan Belediye Başkanımız Tunç Soyer'e teşekkür ediyorum" dedi.

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; Seferihisar Türkiye'ye umut oluyor. Kültürler Buluşması'nda Doğu ve Güneydoğulular Gecesi'nde, Türkiye'nin her yerinden gelen Doğulu kardeşlerimizle, diğer derneklerimizle birlikte barış güvercinlerini uçurduk. Kadını erkeği, dedesi torunu, şortlusu baş örtülüsü, AKP'lisi, CHP'lisi, MHP'lisi bu gece "Hepimiz Seferihisarlıyız" diye haykırıyoruz. Birileri bizi bölmeye çalışırken biz burada birleşiyoruz. Seferihisar'da yaşayan herkes kökleri ne olursa olsun barış içerisinde eğleniyor. Ne mutlu ki bunu burada başardık. Barış işte bu kadar kolay. Yaşasın barış! Yaşasın kardeşlik" dedi.

Konuşmaların ardından protokol ve dernek başkanları hep birlikte barış güvercinleri uçurdu. Program Hüseyin Tanık, İbrahim Güzel'in şarkıları ve ünlü sanatçı Latif Doğan konseriyle tamamlandı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Sakinşehir'De Barış Güvercinleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement