Salihi: "Türkmenlerin Hakkını Versinler" - Son Dakika
Yerel

Salihi: "Türkmenlerin Hakkını Versinler"

Salihi: "Türkmenlerin Hakkını Versinler"

Irak Türkmen Cephesi Başkanı ve Kerkük Milletvekili Erşat Salihi Kerkük’te Türkmen toplumu temsilcileri ile bir araya geldi.

20.08.2016 12:21

Irak Türkmen Cephesi Başkanı ve Kerkük Milletvekili Erşat Salihi Kerkük'te Türkmen toplumu temsilcileri ile bir araya geldi.

Toplantıya Türkmen Milletvekili Niyazi Mimaroğlu ile Türkmen siyasetçilerden Hasan Özmen ve Milletvekili Jale Neftçi ile Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Dernek Başkanı Güngör Yavuzaslan'da katıldı.

Kerkük Milletvekili Erşat Salihi açıklamalarında Başbakan İbadi'yi eleştirerek Bağdat'ın Türkmenlere karşı kasıtlı bir politika izlediğini açıkladı. Salihi"Bağdat bir kez daha Irak Türkmenleri hakkında kasıtlı olarak uzaklaştırma politikası uygulamıştır. Geçtiğimiz 2003'ten bu yana Bağdat, Türkmenlerin gerçek temsilcilerini yönetimden ve tüm hükümet kabinelerinden uzaklaştırmıştır" dedi.

Telafer tutsak

Erşat Salihi Telafer'in durumuna da dikkat çekerek, "Bağdat, 10 yıldan fazla bir süredir tutsak Telafer, direnen Kerkük, yaralı Kerkük, Erbil ve Diyale gibi Türkmenlerin yaşadığı bölgeleri unutmuştur Bağdat. Müteakip tüm hükümetler akıl almayan ve mantıksız nedenlerden dolayı Türkmenlere insaf etmemiştir. Bizim Türkmenli bölgesi ve coğrafyası Irak'ta ırksal anlamda karışık bir coğrafyadır. Bu yüzden bölgelerdeki karışı listelerle seçimlere katılıyoruz. İbadi kabinesinde bir Türkmen'in olmasını isterse bu konuda biz Türkmenler olarak her hangi bir anlaşmazlığımız yoktur" diye konuştu.

Türkmenler DEAŞ'a karşı savaşıyor

Türkmenlerin DEAŞ ile mücadele ettiğini de aktaran Salihi şöyle konuştu: "Türkmenler olarak DAEŞ'e karşı mücadelemiz ve verdiğimiz fedakarlıklar aşikardır. DAEŞ'in bizi hedef almasından dolayı Telafer'den 250 Türkmen ülkenin güneyine, Kerkük ve Türkiye'ye yerleşmiştir. Amirli DAEŞ'e karşı duran ve direnen ilk bölge unvanını almıştır. Türkmen Beşir kasabası Türkmen Haşdı Şabi, Peşmerge, Polis, İmam Abbas Tugaylarının kanları ile kurtarılmıştır. Felluce kurtarma operasyonuna katılan Telaferli genç yiğitler Tertar'ı da koruyor. Şu ana kadar Beşir Kasabası imar edilmedi. Neden Yengice ve Bastamlılar evlerine geri dönmedi? Neden Tazehurmatu'nun kimyasal silahla saldırıya maruz kaldığından hiç kimse yanımızda olmadı? Bu zayıf hükümet neden köy ve kasabalarımızı bize geri veremedi. Tisin bölgemiz nerede, Altunköprü'nün hakları nerede? Biz bir tek bir bakanlıkta değil tüm devlet kurum ve kuruluşlarında temsil edinmek istedik. Bu tür mitingler tüm bölgelerimizde gerçekleşecektir. Tüm bölge idareleri, bakanlık ve yetkili mevkilerdeki haklarımızı talep etmeye deva edeceğiz. Karar mekanizmasında yer almamız en önemli talebimizdir. Hükümet bölgelerimizin güvenliğini temin edemediği durumunda kendimize güvenli bir yer temini için uluslararası mahfillerde başvuracağız."

Parlementerlere teşekkür

Salihi Irak Parlamentosunda Türkmenlere destek veren parlamenterlere teşekkür ederek"Biz bugün buradan tutumlarından dolayı parlamentodaki temsilcilerimiz, Kürt, Şii, Sünni, Hristiyan, Yezidi ve Şebeklere teşekkür ederiz. Parlamentoda bir Türkmen Bloğunun oluşması istiyoruz. Ağır sorumluluklar taşıyan tüm temsilcilerimizin her zaman yanındayız"dedi.

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Dernek Başkanı Güngör Yavuzaslan bölgedeki gelişmeleri yakından takip ediyor. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Salihi: 'Türkmenlerin Hakkını Versinler' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement