Sarıcakaya Ecdadı ile Buluşuyor - Son Dakika
Yerel

Sarıcakaya Ecdadı ile Buluşuyor

Sarıcakaya Ecdadı ile Buluşuyor

Eskişehir’in Sarıcakaya Kaymakamlığı tarafından hazırlanan "Sarıcakaya Ecdadı İle Buluşuyor" projesi kapsamında Çanakkale’ye hiç gitmemiş vatandaşlar ile ortaokul öğrencilerinin katılımlarıyla Çanakkale Gezisi düzenlendiGeziye 11 yaşından 94 yaşına kadar çeşitli yaş ve meslek gruplarından vatandaşlar ilgi gösterdi.

22.05.2015 11:19

Eskişehir'in Sarıcakaya Kaymakamlığı tarafından hazırlanan "Sarıcakaya Ecdadı ile Buluşuyor" projesi kapsamında Çanakkale'ye hiç gitmemiş vatandaşlar ile ortaokul öğrencilerinin katılımlarıyla Çanakkale Gezisi düzenlendi

Geziye 11 yaşından 94 yaşına kadar çeşitli yaş ve meslek gruplarından vatandaşlar ilgi gösterdi. Sarıcakaya Kaymakamı Turan Soğukoluk ise, vatandaşları uğurlarken, amaçlarının Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100.yılında Çanakkale'de ecdadımızın gösterdiği yüksek kahramanlık ve fedakarlıkların yerinde görülmesi ve millet olma şuurunu artırarak şehitleri yad etmek olduğunu dile getirdi.

Kaymakamlık binası önünden uğurlanan 250 kişi, gezi kapsamında Kilitbahir Kalesi, Mecidiye Tabyaları, Seyit Onbaşı Anıtı, Soğanlı Şehitliği, Alçıtepe Köyü, Şehitler Abidesi, Yahya Çavuş Şehitliği, Mehmetçiğe Saygı Anıtı, Kanlı Sırt, Bomba Sırtı, 57 Alay Şehitliği, Conkbayırı ve Siperler ziyaret edildi. Daha sonra Çanakkale şehir merkezinde Truva Atı ve Aynalı Çarşı ziyaretleri yapıldı.

94 YAŞINDA ÇANAKKALE'Yİ GÖRDÜ

Gezide en dikkati çeken ise 94 yaşındaki Mehmet Ali Eken oldu. Hayatında hiç Çanakkale'yi görmeyen Eken, bu arzusunu yerine getirme sevincini yaşadı. Yetkililerin "Gitmen zor olur" dediğinde 94 yaşındaki Mehmet Ali Eken; "Orada öleceğimi de bilsem, giderim oraları görürüm" dedi. Bu olay karşısında duygulu anlar yaşandı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sarıcakaya Ecdadı ile Buluşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement