Savunma Sanayici Üreticileri Konyalı Firmalarla Buluşuyor - Son Dakika
Yerel

Savunma Sanayici Üreticileri Konyalı Firmalarla Buluşuyor

Savunma Sanayici Üreticileri Konyalı Firmalarla Buluşuyor

Konya Sanayi Odası (KSO), Türkiye’nin en büyük savunma sanayi üreticilerini Konya firmalarıyla Konya Endüstri Günü’nde bir araya getirecek.

25.05.2014 12:45

Konya Sanayi Odası (KSO), Türkiye'nin en büyük savunma sanayi üreticilerini Konya firmalarıyla Konya Endüstri Günü'nde bir araya getirecek.

Konya Sanayi Odası Başkanı ve TOBB'un Türkiye Otomotiv, Otomotiv Yan Sanayi ile Savunma Sanayi Meclislerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü'nün himayesinde gerçekleştirilecek olan Konya Endüstri Günü'ne, Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcısı Sedat Güldoğan ve Savunma Sanayi İmalatçılar Derneği (SASAD) Başkanı, TUSAŞ Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı da katılacak. 9-10 Haziran'da Dedeman Otel'de gerçekleştirilecek olan Konya Endüstri Günü hakkında bilgi veren KSO Başkanı Memiş Kütükcü, savunma sanayinin katma değeri yüksek, stratejik önemde bir sektör olduğunun, Konya'nın da Türkiye'nin savunma ve havacılık sistemlerine daha fazla katkıda bulunacak potansiyeli bulunduğunun altını çizdi. Sektörel çeşitliliğe sahip olan Konya sanayisinin özellikle otomotiv yan sanayi, döküm ve makine imalat sanayindeki güçlü yönlerinin savunma sanayi ile daha fazla işbirliği yapılması için bir avantaj olduğuna dikkat çeken Başkan Kütükcü, bu avantajı kazanıma dönüştürmek amacıyla SASAD ile birlikte Konya Endüstri Günü düzenleyeceklerini belirtti. Başkan Kütükcü, Konya Endüstri Günü'nde savunma ve havacılık sektöründeki gelişmelerle ilgili bilgi ve tecrübe paylaşımlarının yanı sıra, ikili iş görüşmeleri de gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.

Konya Endüstri Günü'ne SASAD, SSM, ASELSAN, FNSS, MKEK, STM, TAI, Roketsan, Otokar, Alp Havacılık, Pi Makine, Türk Loydu, İPA, TTAF Savunma ve TÜBİTAK MAM'ın katılacağı bildirildi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Savunma Sanayici Üreticileri Konyalı Firmalarla Buluşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement