Sdü Senatosu Uluborlu'da Toplandı - Son Dakika
Yerel

Sdü Senatosu Uluborlu'da Toplandı

Sdü Senatosu Uluborlu\'da Toplandı

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) senatosu ilçeler toplantısı Rektör Hasan İbicioğlu başkanlığında Uluborlu ilçesinde toplandı.

01.07.2012 13:53

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) senatosu ilçeler toplantısı Rektör Hasan İbicioğlu başkanlığında Uluborlu ilçesinde toplandı.

SDÜ senatosu toplantıları kapsamında Uluborlu ilçesine gelen Rektör Hasan İbicioğlu ve beraberindekiler ilk olarak Kaymakam vekili Vedat Yılmaz'ı ziyaret etti. SDÜ Rektörü ve senatörlerini ilçede ağırlamaktan duydukları mutluluğu dile getiren Vedat Yılmaz, Uluborlu'nun ekonomik imkanları ve gerçekleştirilen projeler hakkında bilgi verdi.

BİLİMSEL ÇIKTILARDAN HALKIN YARARLANMASI GEREKİYOR

Senato toplantılarını ilçelere taşımak suretiyle ilçelerin problemlerini hem halktan hem sivil toplum yöneticilerinden birinci elden dinleme imkanı elde ettiklerini belirten Rektör İbicioğlu, " Türkiye'nin genel problemi son 200 senedir halkın beklentilerinden habersiz üretilen bilginin kütüphanelerin tozlu raflarında kalmasıdır. Üniversite olarak biz halkın verdiği desteklerle ayaktayız. Bir yılda Uluborlu MYO'da 7 olan program sayısını 13'e çıkardık" dedi

400 KİŞİLİK ÖĞRENCİ YURDU

Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi ise, SDÜ yönetim kadrosunu ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi. İlçe halkı ile öğrencilerin uyumunun çok iyi olduğunu söyleyen Ünverdi, barınma sorununun çözümüne yönelik TOKİ ile yaptıkları görüşmeler neticesinde 400 kişilik öğrenci yurdunun yapılması ile ilgili ihale sürecine geçildiğini belirtti. Rektör İbicioğlu da eğitim konusuna sahip çıkan Uluborlu kanaat önderleri ve işadamlarına teşekkür etti.

HALKLA BULUŞMA TOPLANTISI

Belediye ziyaretinin ardından Aslanlı Parkı Çay Bahçesinde Halkla Buluşma Toplantısı'na geçildi.

SDÜ Rektörü Hasan İbicioğlu Halkla Buluşma Toplantısı'nda "Türkiye'nin son yıllarda en önemli sorunu aydınlarla, bilim adamlarıyla halkın kaynaşmaması olmuştur. Öyle ki bilim adamı ayrı düşünmeye halk ayrı düşünmeye başlamış ve karşılıklı güven sorununun ortaya çıkmasına zemin hazırlanmıştır. Bilgi halkın ihtiyaçlarını çözmede maalesef yaya kalmıştır. Biz SDÜ olarak özellikle son bir yılda girişimci üniversite olarak halkımızın bir takım konularda önünü açarak, halkımızı aydınlatarak, ancak birlikte başarılı olacağımızı düşünerek toplantılarımızı bütünleşik yapmaya başladık" dedi.

Daha sonra Belediye Hizmet Binasının Uluborlu Selahattin Karasoy MYO'ya devrinin imza töreni yapıldı. SDÜ heyetinin Uluborlu programı Alaeddin Keykubat Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen Senato Toplantısının ardından Aslanlı Parkı gezisi ile sona erdi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sdü Senatosu Uluborlu'da Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement