Senegal Başbakanı'nın Yeğeni, Birinci Yaşını İzmir'de Kutladı - Son Dakika
Yerel

Senegal Başbakanı'nın Yeğeni, Birinci Yaşını İzmir'de Kutladı

Senegal Başbakanı\'nın Yeğeni, Birinci Yaşını İzmir\'de Kutladı

Senegal Başbakanı Aminata Toure'nin yeğeni Aminata Deniz Toure, birinci yaş gününü İzmir'de kutladı.

02.06.2014 19:57

Senegal Başbakanı Aminata Toure'nin yeğeni Aminata Deniz Toure, birinci yaş gününü İzmir'de kutladı.

Başbakan Toure'nin kuzeni Madiyou ile Yasemin Toure Fidan'ın bir yaşını dolduran kızları Aminata Deniz Toure için bir kafede, Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği öncülüğünde doğum günü etkinliği düzenlendi.

Yasemin Toure Fidan, gazetecilere, iş dolayısıyla bulunduğu Senegal'de eşi Madiyou Toure ile tanıştığını, 2012'de evlendiklerini ve 3 yıldır Senegal'de yaşadığını anlattı.

İki ülke arasında kültürel, özellikle dini anlamda fark olmadığını anlatan Fidan, "Orada yaşadığım için çok mutluyum. Türkiye ile Senegal arasında bir ticari köprü olursa kültürel bağlar da gelişir" dedi.

Fidan, Senegal'de 29 Haziran'da yapılacak yerel seçimlerde eşinin, Mbour'un Popenguin ve Başbakan Toure'nin ise Dakar'ın Grand Yoff belediye başkan adayı olduğunu bildirdi.

Kültür haftaları düzenlenecek

Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği Başkanı Ümit Yaşar Işıkhan da iki ülke iş adamları arasında köprü kurmayı amaçladıklarını, bu doğrultuda kültürel bağları da geliştirmek istediklerini belirterek, "Senegal'de Türk Kültür Haftası düzenleyeceğiz. Senegal kültürünü de Türkiye'ye tanıtmak için hem İzmir hem de Ankara'da etkinlik düzenleyeceğiz" diye konuştu.

Geçen ay Senegal Başbakanı Toure ve beraberindeki bakanların Ankara'yı ziyaret ettiğini hatırlatan Işıkhan, "Yasemin hanım ile iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin bir ayağını da İzmir'de oluşturma olanağı varsa neden yapmayalım diye düşündük. Senegal kültürünü açıkçası biz çok merak ediyoruz. İlişkileri geliştirmek ve kalıcı hale getirmek istiyoruz" dedi.

Işıkhan, iki ülke arasında kardeş belediyeler oluşturmayı, sanayi ve ticaret odaları ile anlaşma yapmayı hedeflediklerini de kaydetti. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Senegal Başbakanı'nın Yeğeni, Birinci Yaşını İzmir'de Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement