Ses Hakkari Şubesi'nden Greve Katılım Çağrısı - Son Dakika
Yerel

Ses Hakkari Şubesi'nden Greve Katılım Çağrısı

Ses Hakkari Şubesi\'nden Greve Katılım Çağrısı

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Hakkari Şubesi üyeleri, 17 Nisan'da yapacakları greve katılım çağrısında bulundu.

16.04.2013 11:47  Güncelleme: 11:58

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Hakkari Şubesi üyeleri, 17 Nisan'da Çarşamba günü yapacakları greve katılım çağrısında bulundular.

Hakkari Devlet Hastanesi önünde yapılan açıklamaya SES üyeleri katıldı. Üyeler adına basın metnini okuyan SES Hakkari Şubesi Başkanı Metin Demirel, Dr. Ersin Arslan'nın Gaziantep'te bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürüldüğünü hatırlatarak, aradan bir yıl geçmesine rağmen sağlık çalışanlarının her gün ülkenin dört bir yanında dayak yemeğe devam ettiğini söyledi. Demiralp, "17 Nisan 2013 Çarşamba günü öldürülen meslektaşımız Dr. Ersin Arslan'ı anıp Türkiye'de sağlık alanındaki şiddeti, nedenlerini, çözüm önerilerini tartışacağımızdan dolayı acil hastalar, kanser hastaları, diyaliz hastaları ve yatan hastalar dışında sağlık hizmeti sunamayacağız. Sabah saatlerinde hastanelerimizin bahçelerinde toplanıp Dr. Ersin Arslan için saygı duruşlarında bulunacağız. Öğle saatlerinde illerimizde belirlenen hastanelerin bahçelerinde toplanıp yürüyüşler ve basın açıklamaları gerçekleştireceğiz. Bu eylem ve etkinliklerimizdeki temel amacımız önemli yanlışlar olduğu ortada bulunan Türkiye sağlık ortamına katkı sağlamaktır. Kamu hastanelerinin yöneticileri ve özel hastane sahiplerini şiddete karşı sahici önlemler almaya ve şiddetin sebeplerini ciddiyetle gözden geçirmeye çağırıyoruz. Yurttaşlarımızı daha iyi bir sağlık sistemi için 17 Nisan gününe Merkezi Hastane Randevu Sistemi'nden randevu almamaya, aldıkları randevuları ertelemeye, eylem ve etkinliklerde sağlık çalışanlarının yanında yer almaya çağırıyoruz" dedi. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ses Hakkari Şubesi'nden Greve Katılım Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement