Sesli'den Revizyon Uyarısı - Son Dakika
Yerel

Sesli'den Revizyon Uyarısı

Sesli\'den Revizyon Uyarısı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi önceki dönem belediye başkanı Murat Sesli, ilçedeki imar revizyonu planı ile ilgili paralar istendiği yönünde savcılığa suç duyurusunda bulunduğu belirterek belediye yetkililerini ve revizyon ile ilgili firmaları...

09.04.2012 17:39

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi önceki dönem belediye başkanı Murat Sesli, ilçedeki imar revizyonu planı ile ilgili paralar istendiği yönünde savcılığa suç duyurusunda bulunduğu belirterek belediye yetkililerini ve revizyon ile ilgili firmaları uyardı.

Kdz. Ereğli önceki dönem belediye başkanı Murat Sesli, seçim bürosunda yaptığı basın toplantısında ilçedeki imar revizyonu planı ile ilgili sıkıntılar yaşandığını söyledi.

Revizyonun ortaya konulduğunda, oradan faydalanacak olanların faydalanabileceğini belirten Sesli,"Ancak son zamanlarda aldığımız duyumlar hiç de böyle olduğunu göstermiyor. Ereğli'den bazı müteahhitler, bazı işadamları, bazı revizyon işi olan vatandaşlarımız hem Ereğli Belediyesi'ne, hem de Ankara'daki revizyon firmasına çağrılıyor. Ankara'daki firma, burada belediyede işi olan adamı neden çağırsın? Kara kaşına, kara gözüne görmek için çağırmıyor herhalde. Bununla ilgili pazarlıklar yapılıyor, Revizyonda bazı yerlerle ilgili pazarlıklar yapılıyor. Çok büyük paralar isteniyor. Revizyonla ilgili paralar istendiğine dair savcılığa suç duyurusunda bulundum. Gerekli bilgiyi verdim. Buradan belediyede işi olan imarla ilgili işi olanlara sesleniyorum. Para vermeyin, bu zaten sizin hakkınız, parayı fazladan veriyorsunuz dikkat edin. Bu konuyla ilgili hem belediye yetkililerini, hem de Ankara'daki firmayı uyarıyorum. Herkes ayağını denk alsın" dedi.

İlçedeki revizyon ile ilgili çalışmayı 2008 yılında kendilerinin başlattığını anımsatan Sesli, şunları söyledi: "Herkes bir şey konuşuyor. Ama bu işin başlangıcı biziz. 2008 yılında revizyonla ilgili ilk çalışmayı biz başlattık. 2009 yılında şubat ayında ihalesi yapılmıştır. İhaleyi alan firma, ihale şartlarını yerine getirerek belediyeye Ereğli'nin revizyonu ile ilgili sunumunu yapmıştır. Ama Ereğli belediyesi bu sunumu, iller bankasında yapılan ihaleyle yapılan planlar, belediyenin istediği şekilde olmadığı için iptal edilmiştir. Tekrar bir ihaleye çıkmak, bu kez Ereğli Belediyesi'nin parasıyla ihaleye çıkılmıştır. Bunun için Ankara'da Ereğli'den belediyeden giden, Halil Aygün, geçici olarak belediyede hazırlıkları yapmıştır. Bu arkadaşımız gerekli hazırlıkları yapmış, belediyenin istediği şartlarda beş binlik, binlik haritaları belediyeye sunmuştur. Buraya kadar her şey normal, halk arasında şöyle bir kanı oluşmasın. Murat Sesli veya AK parti meclis üyeleri revizyonu istemiyor demesinler. Revizyon için ilk harekete geçen biziz. Revizyonun yapılmasına karşı değiliz. Biz revizyonun kişiler adına yapılmasına karşıyız. Revizyonun Ereğli Halkı adına yapılmasına taraftarız"

Çaycuma'da meydana gelen köprü faciasında yaşamını yitirenlere rahmet, yakınlarını kaybedenlere de başsağlığı dilediklerini tekrar böyle acıların yaşanmasını istemediklerini ifade eden Sesli, "Çaycuma'daki köprünün bize ders olmasını, çökmeye hazır yerlerle ilgili bir an önce çalışmaların başlamasını temenni ediyoruz. Bilhassa, şehrimizin içinde bulunan Gülüç köprüsü. Yenisi yapıldı, eskisi de ömrünü doldurmuş vaziyette. Orada da gerekli önlemlerin alınmasını temenni ediyorum. Zonguldak'ta Fevkani köprüsü ile ilgili de büyük sıkıntılar vardır: oradaki bir facia ne buralara, ne Çaycuma'ya benzer. Çünkü işyerleri ve üzerinde yürüyen arabalar da var. İnşallah oralarda gerekli önlemler alınır.

Sadece köprü değil, diğer konularda da önlem alınması için uyarıyorum. Kepez yolu bizim ölüm yolumuz. Son günlerde kaza olmuyor da gündeme gelmiyor ama her an orada facia yaşanabilir. Karayolları ya burayı yapsın, yapamıyorsa Ereğli Belediyesi'ne devretsin. Kışla ve Devrek yol ayrımına kadar yolun da belediyeye devretmelerini tavsiye ediyorum. Oralar çok bozuk vaziyette. Ereğli'deki vatandaşlar mağdur oluyor" dedi.

Belediye seçimlerinin öne alınma ihtimali ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Sesli, "Büyük ihtimal resmileşecektir ve 2013 yılının sonbaharında yerel seçimler yapılacaktır. Buradan şöyle bir sonuç çıkartıyorum. 7 ay önce açtığım seçim bürosunun ne kadar isabetli olduğu ortaya çıkıyor. Biz bugünleri görerek çalışmalarımızı yaptık. Seçimlerin öne alınması bizim için fark etmiyor, çünkü bu Pazar seçim olsa biz ve ekibimiz seçime hazırız. Aday adayı olacağımı açıklamıştım, aday olacağıma da inanıyorum" diye konuştu.

Hamdi Uçar'ın yeniden AK Parti il başkanlığına seçilmesini de değerlendiren Sesli, sözlerini şöyle sürdürdü "AK Parti'de uzun zamandır il başkanlığı yapan Hamdi Uçar'ın il başkanı olması bizi sevindirmiştir. Ereğli'den arkadaşlarımız da yönetime girmiştir. İnşallah Zonguldak'ta ve ilçelerinde çok başarılı çalışmaları devam edecektir. Kendisine hayırlı olsun diyorum. Bir an önce Ereğli İlçe Başkanlığı Kongresi veya atamasının yapılmasını diliyorum. Kim olursa olsun bizim arkadaşımızdır, onunla beraber çalışacağımızı da belirtmek istiyorum. İnşallah en kısa zamanda bu sorun ortadan kalkar"

ZKÜ'nün adının Bülent Ecevit üniversitesi olarak değişmesi girişiminin kamuoyundan kabul görmediğini hatırlatan Sesli "Ereğli TSO ve sivil toplum kuruluşları ve sendikalar Bülent Ecevit üniversitesi'nin Ereğli'ye kurulması için girişimde bulundu. Fakat Ecevit Üniversitesi adı ZKÜ'ye verilince iş yarıda kaldı ama pes etmemek lazım. Geri vites yapmamak lazım. Her ne kadar ilçelerde üniversite olmasa da, belki bir ilk Ereğli'den başlar. Bu konuda çalışmaların sürmesini diliyorum. Bu konuda çalışma yapan TSO ve sendikayı kutluyorum. Adı ne olursa olsun inşallah Ereğli'ye bir üniversite kazandırılır" dedi

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sesli'den Revizyon Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement