Seyitgazi Halk Eğitimi Merkezi'nden Anlamlı Projeler - Son Dakika
Yerel

Seyitgazi Halk Eğitimi Merkezi'nden Anlamlı Projeler

Seyitgazi Halk Eğitimi Merkezi\'nden Anlamlı Projeler

Seyitgazi Halk Eğitimi Merkezi, hazırladığı projelerle sosyal sorumluluklarını yerine getirmeye devam ediyor.

25.04.2014 13:09

Seyitgazi Halk Eğitimi Merkezi, hazırladığı projelerle sosyal sorumluluklarını yerine getirmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz yıl yörede yaşayan sosyo ekonomik yönden dezavantajlı gruplara BEBKA işbirliği ile başarılı bir proje gerçekleştiren merkez şimdi de Türk Dünyası Kültür Başkenti destekli olarak "Miraskent"i kuruyor. Miraskent projesi kapsamında Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı desteği ile kurulan ahşap atölyesinde Eskişehir'e ait kültürel değerlerin büyük boy ahşap maketleri yapılarak halkın beğenisine sunulacak. Proje kapsamında Odunpazarı Evleri, Battalgazi Külliyesi, Atatürk Lisesi, Yunus Emre Türbesi gibi mekanların yaklaşık birer metrekare büyüklüğünde maketleri yapılacak. Bu proje Eskişehir'e ait kültürel mirasın bir merkezde topluca görme imkanına sahip olunacak.

ANAOKULLARINA ÜCRETSİZ OYUNCAKLAR

Bir diğer proje ise Van depreminde hayatını kaybeden öğretmen Esra Akkaya adına hazırlanan "Öğretmen Esra Akkaya Sosyal Destek Projesi" Bu proje kapsamında Seyitgazi Halk Eğitimi Merkezi'nde üretilecek pelüş ve ahşap zeka oyuncaklar, ekonomik durumu iyi olmayan bölgelerdeki anaokullarına ücretsiz olarak dağıtılacak. Anaokullarının en temel ihtiyaçlarından olan oyuncakların yaş gruplarına göre tasarlanıp dağıtılacağı proje ile merkez benzer kurumlara "iyi örnek" olmayı hedefliyor.

ENGELLİ YETİŞKİNLERİNE YURT DIŞINDA EĞİTİM

Bir diğer proje ise değerlendirme aşamasında olan Erasmus + Projesi. Bu proje kapsamında engelli bireylerin eğitiminde görev alan öğretmenlerin, yurt dışında bu konuda örnek eğitim kurumlarında eğitim görmesi, engelli yetişkinlerin eğitimlerinde yeni yaklaşımların kazanılması hedefleniyor.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü M. Ali Eryılmaz, eğitim kurumlarının sosyal sorumluluklarına dikkat çekerek, projelerinin artarak devam edeceğini söyledi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Seyitgazi Halk Eğitimi Merkezi'nden Anlamlı Projeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement