Sezonun İlk Deve Güreşi Kumluca'da Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Sezonun İlk Deve Güreşi Kumluca'da Yapıldı

Sezonun İlk Deve Güreşi Kumluca\'da Yapıldı

Akdeniz ve Ege Bölgesinde her yıl yapılan deve güreşlerinin ilk bu yıl Kumluca’da gerçekleştirildi.

13.12.2015 17:24

Akdeniz ve Ege Bölgesinde her yıl yapılan deve güreşlerinin ilk bu yıl Kumluca'da gerçekleştirildi.

Kumluca Belediyesi himayesinde Kumluca Devecileri Koruma ve Yaşatma Derneği tarafından dernek yararına organize dilen ve Karatepe stadında yapılan sezonun ilk deve güreşine Kumluca'nın yanı sıra, Antalya, Demre ve Aydından yaklaşık 80 deve katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından genç ve güreşe yeni alışacak daylak adı verilen develerin güreşleri yapıldı.

Daha sonra büyük develerin güreşinde ise develer rakiplerine üstünlük sağlayabilmek için kıran kırana mücadele ettiler. Zaman zaman güreşen develeri ayırmakta zorluk çeken görevliler zor anlar yaşarlarken, bazı develerde güreş sırasında rakiplerini karıştırarak sahadaki başka develer ile güreştiler.

Kumluca Devecileri Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Karakuş, Akdeniz Bölgesinde sezonun ilk deve güreşini gerçekleştirdiklerini, güzel bir güreş olduğunu söyledi.

Güreşlere Kumluca'nın yanı sıra çevre ilçelerden, Antalya ve Aydın'dan yaklaşık 80 devenin katıldığını ifade eden Karakuş, "Amacımız gelenek ve göreneklerimizi, yörük kültürünü yaşatmak. Bu konuda bu yıl sezonun ilk deve güreşini gerçekleştirdik. Bize destek veren Kumluca Kaymakamımız, Belediye Başkanımız başka olmak üzere, Demre Deveciler Derneği başkanı ve devecilerine teşekkür ediyorum. Çok güzel bir güreş oldu, halkımızda sezonun ilk güreşini güzel bir günde güzel güreşler izledi" dedi.

Güreşleri Kumluca Kaymakamı Polat Kara, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Emniyet Müdürü Mustafa Karaarslan, daire amirleri, siyasi parti ilçe başkanları, muhtarlar ve yaklaşık 2 bin 500 seyirci izledi. Güreşler sonunda Kumuca Devecileri Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Karakuş, Kaymakam Polat Kara ve Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'ya güreşlere verdikleri destekten dolayı maket deve hediye etti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sezonun İlk Deve Güreşi Kumluca'da Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement