Siverek'te 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Etkinlikleri Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Siverek'te 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Etkinlikleri Yapıldı

Siverek'te 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Etkinlikleri yapıldıŞANLIURFA - Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde 18 mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Gününün 102. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

18.03.2017 14:44

Siverek'te 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Etkinlikleri yapıldı

ŞANLIURFA - Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde 18 mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Gününün 102. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Siverek Şehitliğinde programa Siverek Kaymakamı Metin Demirel, Belediye Başkanı Resul Yılmaz, 107. Topçu Alay Komutan Behiç Kunaç, şehit yakınları, gaziler, daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Program, çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. 107. Topçu Alayında görevli Yüzbaşı tarafından günün anlam ve önemini anlatıldığı konuşmada şu ifadeler kullanıldı: "Bugün Türk Milleti'nin namusunu ve Türk bayrağının şanını canından üstün tutan vatanın ve bağımsızlık uğruna canlarını feda eden, kahraman şehitlerimizi minnet ve şükran duygularımızla anıyoruz. Şehitler vatan uğruna canlarını vererek kendisinden sonra gelen kuşaklara en kutsal hak olan yaşam hakkını kazandıran her sayfası altın harflerle yazılmış milli tarihimizin mimarı, kahramanlarıdır."

Hatıra defterinin Kaymakam Demirel tarafından imzalanmasının ardından protokol üyeleri şehitlikte bulunan anıtlara karanfil bıraktı.

-Şehit ailesi ziyaret edildi

Şehitlikte sona eren programın ardından Siverek Kaymakamı Metin Demirel ile Belediye Başkanı Resul Yılmaz, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde sokaklara açılan hendeklerin kapatılması sırasında terör örgütü PKK mensuplarınca roketatarlı saldırısında şehit olan polis memuru Ali Öztürk'ün ailesini ziyaret etti.

Siverek\'te 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Etkinlikleri Yapıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Siverek'te 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Etkinlikleri Yapıldı - Son Dakika


Advertisement