Slovenya Büyükelçisi Jazbec'ten, ETSO'ya Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Slovenya Büyükelçisi Jazbec'ten, ETSO'ya Ziyaret

Slovenya Büyükelçisi Jazbec\'ten, ETSO\'ya Ziyaret

Slovenya'nın Ankara Büyükelçisi Milan Jazbec, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Saim Özakalın'ı ziyaret etti.

26.05.2014 15:59  Güncelleme: 16:00

Slovenya'nın Ankara Büyükelçisi Milan Jazbec, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Meclis Başkanı Saim Özakalın'ı ziyaret etti.

Beraberinde, Slovenya'nın Erzurum Fahri Konsolosu Seyhan Muratoğlu ve büyükelçilik danışmanlarıyla ETSO'ya gelen Jazbec, Meclis Başkanı Özakalın tarafından karşılandı.

ETSO Genel Sekreteri Harun Delibaş ve İş ve Endüstri İlişkileri Uzmanı Mehtap Yarbaşı'nın da hazır bulunduğu ziyarette, iki ülke arasındaki ticari ilişkiler konuşuldu.

Türkiye'de 2010 yılından bu yana görev yaptığını belirten Jazbec, göreve başladığı yıllarda ilk ziyaret ettiği yerlerden birinin de Erzurum olduğunu söyledi.

Slovenya ve Türkiye'nin her alanda iş birliğini geliştirmesinin iki ülke adına önemli olduğunu dile getiren Jazbec, Erzurumlu iş adamlarını Slovenya'daki yatırım imkanlarını değerlendirmeye çağırdı.

İlişkilerin daha da geliştirilmesi için Slovenya'nın Erzurum'a fahri konsolos atamasını ve ziyaretlerin bu anlamda daha sık yapılmasını önemsediklerinin dile getiren Özakalın ise Erzurum'daki kış turizmi ve kış sporları imkanlarının, Slovenya ile benzerlikler gösterdiğini vurguladı.

Slovenya ile kış turizmiyle ilgili yatırım yapılabilecek sektörler konusunda iş birliği yapılabileceğini belirten Meclis Başkanı Özakalın, zaman zaman Avrupa ülkelerine geziler düzenlediklerini ifade ederek, ileride Slovenya'ya da bir gezi yapmayı düşünebileceklerini kaydetti.

Özakalın ziyaretin sonunda Jazbec'e, Oltu taşı tesbih, Jazbec de Özakalın'a "Ruhun Ötesindeki Gökkuşağı" isimli kitabını hediye etti. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Slovenya Büyükelçisi Jazbec'ten, ETSO'ya Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement