Slovenyalı Firmalar Doğu Karadeniz'de Hazırlanan Kış Turizmi Projelerini Destekleyecek - Son Dakika
Yerel

Slovenyalı Firmalar Doğu Karadeniz'de Hazırlanan Kış Turizmi Projelerini Destekleyecek

Slovenyalı Firmalar Doğu Karadeniz\'de Hazırlanan Kış Turizmi Projelerini Destekleyecek

Slovenya Ankara Büyükelçisi Milan Jazbec, beraberindeki Ataşe Adrey Klantscek ve Doğu Karadeniz Fahri Konsolosu Ahmet Erdoğdu ile birlikte Trabzon ziyareti kapsamında Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu ile...

24.06.2013 17:08

Slovenya Ankara Büyükelçisi Milan Jazbec, beraberindeki Ataşe Adrey Klantscek ve Doğu Karadeniz Fahri Konsolosu Ahmet Erdoğdu ile birlikte Trabzon ziyareti kapsamında Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ile görüştü.

Doğu Karadeniz Bölgesi ile Slovenya arasında ticari ve ekonomik işbirliklerini geliştirmeyi arzuladıklarını ifade eden Büyükelçi Milan Jazbec, özellikle termal turizm, ilaç sanayi, beyaz eşya imalatı gibi sektörlerde fırsat bulunduğunu söyledi.

Slovenya Ankara Büyükelçisi Milan Jazbec, ülkesinde 15 ayrı devlet kurumunun özelleştirme kapsamına alındığını belirterek, "Banka ve telekomünikasyon gibi sektörlerin başı çektiği özelleştirmede Türk iş adamlarının da yararlanmasını istiyoruz. Trabzon'la birlikte Slovenya'nın Türkiye'de toplam 7 tane fahri konsolosluklar var. İki ülke arasında 500 milyon dolar civarındaki ticaret hacmini düşük buluyoruz ve bunu arttırmak istiyoruz" dedi.

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde kış turizmi sektöründeki yatırım projelerinin gündemde olduğunu kaydeden TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, özellikle Slovenya'nın kış turizmindeki yüksek deneyiminden istifade edilebileceğini vurguladı.

Başkan Hacısalihoğlu, Slovenya'daki kış turizmi alanında faaliyet gösteren alt ve üst yapı firmaları ile Trabzon arasında işbirliğinin sağlanabileceğini dile getirerek, "Slovenya Avrupa ile ticarette önemli bir açılım olarak da görülebilir" diye konuştu. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Slovenyalı Firmalar Doğu Karadeniz'de Hazırlanan Kış Turizmi Projelerini Destekleyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement