Soma CHP'den, Gazeteci Mumcu'yu Anma Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Soma CHP'den, Gazeteci Mumcu'yu Anma Etkinliği

Soma CHP\'den, Gazeteci Mumcu\'yu Anma Etkinliği

CHP Soma İlçe Başkanı, gazeteci yazar Uğur Mumcu'nun bombalı suikast sonucu katledilişinin 20. yıldönümü ile ilgili açıklamalarda bulundu.

24.01.2013 08:26  Güncelleme: 09:19

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Soma İlçe Başkanı Murat Bayramoğlu, gazeteci yazar Uğur Mumcu'nun bombalı suikast sonucu katledilişinin 20. yıldönümü ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bayramoğlu, "Araştırmacı, cesur ve dürüst gazeteci yazar çizgisinde, Atatürkçü kimliği ile adını kalplerimize öylesine kazımış ki bugün bile adını duyanlar, hangi görüşten olursa olsun saygı duyma zorunluluğunu hissediyorlar. Çünkü, Uğur Mumcu kimseye iftira atmamıştır. Elinde bilgi ve belge olmadan kimseyi suçlamamıştır. Arşivlerin tozlu raflarındaki belgelerle, o günkü olaylara ışık tutmasını bilmiştir. Ne derin devletten, ne mafyadan, ne de din tüccarlarından aldığı tehditlere pabuç bırakmıştır" dedi.

Mumcu'yu öldürenlerin hedeflerini çok iyi seçtiğini ifade eden Murat Bayramoğlu, şöyle devam etti: "En çok korktukları, her zaman ipliklerini pazara çıkaran bir cesur gazeteciyi ortadan kaldırdılar. Yazılı basında ya da televizyonda karşısına çıkan her yazarı ve konuşmacıyı alt eden bir usta yazarı katlettiler. Emperyalizm, onun işbirlikçileri, derin devlet ve gizli servisler yine ortaya çıktı; tıpkı Abdi İpekçi gibi, tıpkı Çetin Emeç gibi, tıpkı Muammer Aksoy gibi, tıpkı Bahriye Üçok gibi, tıpkı Ahmet Taner Kışlalı gibi, tıpkı Gaffar Okkan gibi, tıpkı Necip Hablemitoğlu gibi ve daha nice yurtsever aydına yaptıkları gibi Uğur Mumcu'yu da öldürttüler. Aydınlıkla karanlığın; sömürgecilikle bağımsızlığın; uygarlıkla gericiliğin kavgası tarih boyunca nasıl süregeldiyse, tarihsel akış içinde bundan sonra da devam edecektir. Kazananın aydınlık, bağımsız ve uygar bir Türkiye olması dilek ve umuduyla Sayın Uğur Mumcu'yu ölümünün 20. yılında saygı ve rahmetle anıyorum."

Bayramoğlu, Mumcu'yu anmak için bugün saat 20.00'da Belediye Düğün Salonu'nda, Cumhuriyet gazetesi yazarları Ali Sirmen ile Orhan Bursalı'nın katılımları ile düzenleyecekleri anma konferansına tüm Soma halkını davet etti. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Soma CHP'den, Gazeteci Mumcu'yu Anma Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement