Soma'daki Maden Faciası - Son Dakika
Yerel

Soma'daki Maden Faciası

Soma\'daki Maden Faciası

Konya'da dört öğrenci, biriktirdikleri okul harçlıklarını Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden madencilerin yakınlarına verdi.

19.05.2014 15:45  Güncelleme: 10:32

Soma'daki maden faciasının ardından Konya'da dört öğrenci, biriktirdikleri okul harçlıklarını, bölgeye ulaştırılması için bir derneğe teslim etti.

Mareşal Mustafa Kemal Ortaokulu 6. sınıf öğrencileri 12 yaşındaki Ahmet Efe Uslu, Mehmet Ali Esen, Muhammet Onur Erarabacı ve Musa Cavlazoğlu, tüm Türkiye gibi Soma'daki maden faciasının acılarını yüreklerinde hissetti. Dört öğrenci, okul harçlıklarından biriktirdikleri 40 lirayı, İHH-AYDER'e getirdi. 

Çocuklardan Ahmet Efe Uslu, okullarında sosyal hizmet çalışması yaptıklarını söyledi. Soma'daki maden faciasından çok etkilendiklerini belirten Uslu, topladıkları paranın kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarına ulaştırılmasını istediklerini kaydetti.

İHH-AYDER Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Erdim de olayın hemen ardından yardım için kolları sıvadıklarını söyledi.

"Hem Bosna'daki sel felaketine hem de Soma'ya yardım için koşturduk. 20 kişiden oluşan acil yardım ekibi bölgeye gitti. Bölgede çalışmalar yürütülüyor" diyen Erdim, şöyle devam etti:

"Seyyar çadır hastane kuruldu. Seyyar mutfağımız Soma Devlet Hastanesi bahçesinde hizmet veriyor.  Dünyadaki tüm yetimlere sahip çıkma adına yetim sponsorluk projemiz var. Şu anda ekiplerimiz bölgede çalışma yapıyor. Soma'da ailelerle görüşerek tüm yetimlere öğretim hayatı boyunca sahip çıkılacak. İHH sponsorluk sistemine, Soma'daki kardeşlerimizin emanetleri olan yetimlerimizi de dahil edecek. Bugün dört öğrenci bizi ziyaret etti. Bu çocuklar küçücük gönüllerinde kocaman bir yardım getirdiler. Çok duygulandık."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Soma'daki Maden Faciası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement