Şuhut'ta 326 Bin Sedir Çamı Fidanı Yetiştirildi - Son Dakika
Yerel

Şuhut'ta 326 Bin Sedir Çamı Fidanı Yetiştirildi

Şuhut\'ta 326 Bin Sedir Çamı Fidanı Yetiştirildi

Şuhut Merkez Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özdemir, Alım Garantili Fidan Yetiştiriciliği Projesi kapsamında 326 bin sedir çamı fidanı yetiştirilerek İl Fidanlık Müdürlüğüne teslim edildiğini bildirdi.

24.12.2013 13:40

Şuhut Merkez Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özdemir, Alım Garantili Fidan Yetiştiriciliği Projesi kapsamında 326 bin sedir çamı fidanı yetiştirilerek İl Fidanlık Müdürlüğüne teslim edildiğini bildirdi.

Özdemir, yaptığı yazılı açıklamada, İl Fidanlık Müdürlüğü ile Şuhut Merkez Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından ilçede projenin tamamlandığını ve yetiştirilen 326 bin fidanın, İl Fidanlık Müdürlüğüne teslim edildiğini belirtti.

Proje ile kooperatife 370 bin lira gelir sağlandığını aktaran Özdemir, "Fidan karşılığı alınan bu para, üyelerimize dağıtıldı. Hali hazırda kayısı fidanı yetiştirme projemiz devam etmektedir. Bu projemiz de 7 ay sürecek ve 7 ay sonunda da 200 bin kayısı fidanı, yetkililere teslim edecektir" ifadesini kullandı.

Özdemir, projeye katılan üyelere ve destek veren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na teşekkür etti.

Kooperatifin bu projesinin, Şuhut'ta bireysel fidan yetiştiricilikleri hariç bir ilk olduğuna işaret eden Özdemir, şunları kaydetti:

"Boyutu itibarıyla ilçedeki en büyük fidan yetiştiriciliği projesidir. Patatese bel bağlayan çiftçi için alternatif bir gelir kaynağıdır. Bu projelerde bizden desteğini esirgemeyen Sayın Bakanımıza ve Bakanlık yetkililerine teşekkür ederim. Önümüzdeki aylarda yeni projeler gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Tüm çiftçilerimizi, kooperatifimize üye olmaya ve hayata geçirilen projelerden faydalanmaya davet ediyorum. Şuhut'taki çiftçilerin, birlikte hareket etmeye ihtiyacı var." - Afyon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şuhut'ta 326 Bin Sedir Çamı Fidanı Yetiştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement