Suluova Tdi Besi Osb'de Yeni Yönetim Belirlendi - Son Dakika
Yerel

Suluova Tdi Besi Osb'de Yeni Yönetim Belirlendi

Suluova Tdi Besi Osb\'de Yeni Yönetim Belirlendi

Suluova Kaymakamı Hayatı Taşdan, Suluova TDİ Besi OSB'nin yeni yönetim kurulu ve müteşebbis heyeti üyelerinin belirlendiğini söyledi.

23.05.2014 17:26  Güncelleme: 10:19

Suluova Kaymakamı Hayatı Taşdan, Suluova Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesinin (TDİ Besi OSB) yeni yönetim kurulu ve müteşebbis heyeti üyelerinin belirlendiğini söyledi.

Kaymakamlık salonunda yapılan toplantıda yönetim kurulu başkanlığına kendisinin, başkan vekilliğine Besiciler Kooperatif Başkanı İdris Yavuz'un seçildiğini belirten Taşdan, üyeliklere ise Ali Küçük, İzzet Balcı ile Kenan Çolak'ın seçildiğini belirtti.

Yeni yönetim kurulunun çalışmalara başladığını bildiren Taşdan, şunları kaydetti:

"Daha önce TDİ Besi OSB'de et entegre tesisleri ve Biogaz tesisleri yatırımı için yönetim kurulumuza başvuru yapan iki firmanın müracaatları Tarım Bakanlığı tarafından onaylanmış olup bu aşamadan sonra yatırım için tahsis edilen arsa imar planlarında yapılacak değişiklikler ve tadilatlar sonrasında yatırımcı firmalar kurulum çalışmalarına başlayacaklar. Bu işlerin en kısa sürede bitirilmesine çalışıyoruz. Tahminen ağustos ayında başlaması düşünülen yatırımların 2015 yılı sonlarına doğru faaliyete geçmesi planlanmaktadır. Et entegre tesisleri yatırımı bölgemizdeki hayvancılık sektörünün çok daha sağlıklı işlemesini, büyümesini ve besicilik ve de hayvancılığın kabuk değiştirmesini sağlayacaktır. Kurulumu düşünülen Biogaz tesisinin en önemli faydası ise ilçemiz genelinde yoğun olarak yapılmakta olan besi hayvanlarının gübrelerinin işlenerek elektrik ve organik gübre elde edilecek olmasıdır. Bu elde edilen organik gübreler ise bölgemiz tarımında kullanılabilecektir." 

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suluova Tdi Besi Osb'de Yeni Yönetim Belirlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement