Suriye'deki Mağdur İnsanlara Yardım Kampanyası - Son Dakika
Yerel

Suriye'deki Mağdur İnsanlara Yardım Kampanyası

Suriye\'deki Mağdur İnsanlara Yardım Kampanyası

GÖNÜLDER Platformu Başkanı Anlayışlı: "Bu yıl Suriye'deki durum, geçen seneden çok daha kötü ve insanlar zor durumda.

27.12.2013 11:57

Yalova Gönüllü Sivil Toplum Kuruluşları (GÖNÜLDER) Platformu Başkanı Hacı Ömer Anlayışlı, "Geçen sene Yalova halkının desteğiyle Suriye'ye 3 tır yardım malzemesi gönderdik. Bu yıl Suriye'deki durum geçen seneden çok daha kötü ve insanlar zor durumda. Bu nedenle Suriye'de yardıma ihtiyacı olan bebek, çocuk, yaşlı ve tüm mazlumlar için bu yıl da yardım kampanyası düzenliyoruz" dedi.

Anlayışlı, Şaban Temüge Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli'nde, "Suriye'deki Mağdur İnsanlara Yardım Kampanyası" hakkında basın toplantısı düzenledi.

Yalova'da 22 dernek ve vakfın bir araya gelmesiyle oluşan GÖNÜLDER'in, Suriye'de muhasara altındaki bölgelerde mültecilerin yaşadığı kaplardaki insanlık dramına "dur" demek için kampanya başlattığını dile getiren Anlayışlı, şöyle konuştu:

"Suriye'de yaklaşık 3 yıldır devam eden iç savaş nedeniyle 130 binden fazla insan öldü. Bunlardan 10 binden fazlası çocuk. Yüz binlerce insan yaralandı veya sakat kaldı. 450 bin çocuk yetim kaldı. Yüz binlerce insan tutuklandı veya kaybedildi. Milyonlarca insan ise evlerinden yurtlarından oldu. Esed rejiminin saldırıları nedeniyle evlerini terk ederek kamplarda yaşamaya mahkum olan yüz binlerce insan var. İç savaşın 3'üncü yılında, 5 milyonu çocuk 15 milyon Suriyeli mülteci açlık ve sefalet içerisinde yaşam mücadelesi veriyor. Buna şimdi acil kışlık ihtiyaçların eklenmesiyle krizin boyutu ölümcül noktalara ulaştı. Kış mevsimi şartları düşünülerek bölgedeki insanlara ulaştırılmak üzere yeni bir yardım seferberliğine ihtiyaç var. Tüm halkımızı ve dünya kamuoyunu, Suriye'deki bu insanlık dramına karşı acilen harekete geçmeye çağırıyoruz."

Anlayışlı, Yalova halkına, kampanyaya destek çağrısında bulundu.

Bunun çok önemli olduğunu vurgulayan Anlayışlı, "Geçen sene Yalova halkının desteğiyle Suriye'ye 3 tır yardım malzemesi gönderdik. Bu yıl Suriye'deki durum geçen seneden çok daha kötü ve insanlar zor durumda. Bu nedenle Suriye'de yardıma ihtiyacı olan bebek, çocuk, yaşlı ve tüm mazlumlar için bu yıl da yardım kampanyası düzenliyoruz" ifadesini kullandı.

Kampanyada sadece gıda maddelerini toplayacaklarını belirten Anlayışlı, en fazla ihtiyaç duyulan temel gıda malzemelerinin, un, şeker, pirinç, bulgur, yağ, makarna, konserve, bakliyat çeşitleri, bebek maması, bebek bisküvisi ile bebek bezi ve battaniye olduğunu, vatandaşların yardımlarını Dörtyol'daki Hacı Kemal Fidan Camisi altındaki depoya bırakabileceğini sözlerine ekledi. - Yalova

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suriye'deki Mağdur İnsanlara Yardım Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement