Sydv Başkanlığı'ndan Ev Onarımı - Son Dakika
Yerel

Sydv Başkanlığı'ndan Ev Onarımı

Sydv Başkanlığı\'ndan Ev Onarımı

Muş'un Varto Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından daha önce kullanılamayacak bir evde oturan dul bayanın evini onardı.
İlçeye bağlı Hürriyet Mahallesi'nde daha öncede oturulamaz ve kullanılmaz halde bulunan bir...

22.11.2013 14:24

Muş'un Varto Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından daha önce kullanılamayacak bir evde oturan dul bayanın evini onardı.

İlçeye bağlı Hürriyet Mahallesi'nde daha öncede oturulamaz ve kullanılmaz halde bulunan bir evde yaşamını 4 çocuğu ile birlikte idame eden Zübeyde Akbal'ın evinde incelemelerde bulunan Varto Kaymakamlığı, ailenin evini onarmak için harekete geçti. Hürriyet Mahalle Muhtarlığı'yla birlikte başlatılan çalışmalar sonucunda ailenin daha sağlıklı bir ortamda barınabilecekleri 120 metrekarelik evin onarımına başlandı. İnşaat çalışmaları devam eden evde incelemelerde bulunan Varto Kaymakamı Tahir Şahin ile SYDV Müdürü İbrahim Ataç, çalışmalarla ilgili bilgi aldılar. Eksikleri tespit eden Kaymakam Şahin, giderilmesi için de SYDV Müdürü'ne talimat verdi.

Açıklamalarda bulunan Kaymakam Tahir Şahin, ailenin durumunu mahalle muhtarından öğrendiklerini ve durum tespiti yaptıktan sonra çalışmaya başladıklarını söyledi. Tahir Şahin; "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Genel Müdürlüğümüzün bize katkı sağladığı barınma ödeneği çerçevesinde ilçemizde evi oturulamaz durumda olan bu bayan vatandaşımızla ilgili incelemeler başlattık. Kendi maddi durumlarının el vermediğini gördük. Mütevelli heyetimizle bu bayanın evinin onarımına karar verdik. Vatandaş devlet işbirliği ile bu evin onarımını yaptırdık. Maddi imkanı olmayan ve kendi hayatlarını idame edemeyen vatandaşlarımıza her zaman devletin şefkatli eli uzamaktadır. Yapılan ev onarımının eksikliklerinin daha kış olmadan bitirilmesi konusunda çalışanları uyardık. Bu beyanımıza bundan sonraki yaşamında başarılar ve evinde de mutluluklar içerisinde oturmasını temenni ediyoruz. Ailemize her türlü katkıyı sağlayacağız. Özellikle çocukların eğitimine büyük önem veriyoruz. Çocukların eğitimi için de aileye ayrıca destekte bulunacağız" dedi. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sydv Başkanlığı'ndan Ev Onarımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement