Talak, Çiğli'de Sağlık ve Ulaşım İçin Bisiklet Tavsiye Etti - Son Dakika
Yerel

Talak, Çiğli'de Sağlık ve Ulaşım İçin Bisiklet Tavsiye Etti

Talak, Çiğli\'de Sağlık ve Ulaşım İçin Bisiklet Tavsiye Etti

CHP Çiğli Belediye Başkan Aday Adayı Ali Talak, İzmir Bisiklet Derneği üyeleriyle Sasalı'da bir araya geldi.

08.10.2013 11:45

CHP Çiğli Belediye Başkan Aday Adayı Ali Talak, İzmir Bisiklet Derneği üyeleriyle Sasalı'da bir araya geldi. Talak, "Kent olarak bisikleti yeniden keşfetmek zorundayız" dedi.

İzmir Bisiklet Derneği Başkanı Ahmet Kulalı ve dernek üyelerine projeleriyle ilgili bilgi veren Ali Talak, "Dünyanın bir çok ülkesinde halk işine bisikletle gidiyor. Hem enerjiden hem de zamandan tasarruf ediliyor. Kent olarak bisikleti yeniden keşfetmek zorundayız. Çiğli'ye yapacağımız her yeni çalışmada bisiklet yollarına yer vereceğiz. Ulaşımda hafifleme ile bisikletle gelen sağlığı halkımıza anlatacağız" şeklinde konuştu.

İzmir Bisiklet Derneği üyesi Şafak İnce de, "Bizim tek isteğimiz ulaşım amaçlı bisiklet yolları yapılsın gezinti amaçlı değil. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bir projesi var. Biz bu projeyi dernek olarak destekliyoruz. Ama bu projenin başta Çiğli olmak üzere Bornova, Buca ve oluşturup ekonomik olarak tasarruf edilmesinin önünü açacağız. Çiğli'de yapılacak yeni yollarda ve mevcut yollarda bisiklet yoluna önem vereceğiz. Aynı zamanda bisikletle gelen Balçova yerel yönetimleri tarafından da ulaşım amaçlı yapılacak bisiklet yollarını desteklemesi lazım. Bisiklet binmeyi İzmir'de binde 5 oranında arttırırsak her yıl 120 kişi hayatta kalmış olacak. Her gün trafikten 2 buçuk milyon dolar kazanç sağlamış oluruz. Bisiklet binmeyi özendirmeliyiz. Bunun için ulaşım amaçlı yeni yollara ihtiyaç var" dedi.

CHP Çiğli Belediye Başkan Aday Adayı Ali Talak, "Yeni bisiklet yolları projesiyle Çiğli'de alternatif ulaşımın önünü açacağız. Bunun yanında yeni bisiklet yollarıyla bir nebze de olsa trafik sıkışıklığından kaynaklanan ulaşım sorununa da çare olacağız" şeklinde konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Talak, Çiğli'de Sağlık ve Ulaşım İçin Bisiklet Tavsiye Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement