Tarım Master Planı Değerlendirme Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Tarım Master Planı Değerlendirme Toplantısı

Tarım Master Planı Değerlendirme Toplantısı

Samsun Tarım Master Planı ile ilgili değerlendirme toplantısı Vali Hüseyin Aksoy'un başkanlığında İl Özel İdaresi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

01.03.2012 20:04

Samsun Tarım Master Planı ile ilgili değerlendirme toplantısı Vali Hüseyin Aksoy'un başkanlığında İl Özel İdaresi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Samsun bölgesinin tarım alanında kurumsal potansiyelini belirlemek ve problemlerini kapsamlı bir şekilde ortaya koymak, bunlara çözüm önerileri getirmek ve doğru bir planlama yapabilmek amacıyla Samsun Valiliği'nin öncülüğünde yürütülen ve özel bir firmaya hazırlattırılan 'Tarım Master Planı' ile ilgili yapılan değerlendirme toplantısında konuşan Vali Hüseyin Aksoy, "Samsun, tarım sektörü bakımından büyük potansiyeli olan bir kenttir. Bu potansiyeli harekete geçirmek bakımından bugüne kadar yapılmış olan bazı çalışmalar var. Bu çalışmaların daha planlı bir şekilde yapılabilmesi için Tarım Master Planı yapımı ile ilgili İl Özel İdaresi olarak ihaleye çıktık ve bu süreçli ilgili çalışmalarda sona doğru yaklaşıyoruz. Tarım Master Planı'nın hazırlanmasının amacı; sürdürülebilir kalkınmanın sağlanması için, Samsun tarım profilinin çıkarılması, ilin sorunlarının ve olanaklarının kapsamlı ve çok boyutlu olarak tespit edilmesi, mevcut kaynaklarının, sektörün önündeki tehditler, fırsatların ve kısıtların araştırılması, analiz edilmesi suretiyle sektör temsilcileri ile kurumların kısa, orta ve uzun vadede yapması gereken yatırımlar ve izlenmesi gereken yöntemlerin belirlenmesi için ihtiyaçlarının belirlenmesi ve potansiyelin verimli bir şekilde kullanılmasına yönelik stratejiler geliştirerek, Samsun iline uygun tarımsal program ve proje alanlarının belirlenmesidir" dedi.

Samsun'un iki büyük ovaya sahip olduğunu hatırlatan Vali Aksoy, "İç kesimlerde önemli tarımsal arazilerimiz var. Samsun'da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bağlı enstitüler önemli çalışmalar gerçekleştirdi. Bunları bir araya getirerek önümüzdeki dönemde neler yapılacağı konusunda Tarım Master Planı yapılması önemli bir ihtiyaç oldu. Tarım Master Planımız tamamlandığı

zaman, tarımsal üretimin ve ürünlerin ekonomik sistemde kendine yer edinebilmesi ve Samsun halkının yenilikçilik potansiyelinin ortaya çıkarılması ve bu potansiyelin tespiti ve serbest bırakılması ve şehirde daha yüksek katma değere sahip tarımsal ürünlerin üretilmesi ve tarıma dayalı sermayenin gelişmesi için ihtiyaç duyulan anahtar olacaktır. Bugün burada bu zamana kadar yapılan çalışmaları hep beraber gözden geçireceğiz" diye konuştu.

Firma Sahibi Dr. Ümit Özcan da Tarım Master Planı hakkında bir sunum gerçekleştirildi.

Toplantıya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil, Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, tarımla ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tarım Master Planı Değerlendirme Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement