Fiorentina'yı 1-0 yenen Olympiakos, UEFA Konferans Ligi şampiyonu oldu - Son Dakika
Spor

Fiorentina'yı 1-0 yenen Olympiakos, UEFA Konferans Ligi şampiyonu oldu

UEFA Konferans Ligi finalinde İtalyan temsilcisi Fiorentina'yı uzatmalara giden maçta 1-0 mağlup eden Olympiakos, kupanın sahibi oldu. Yunan ekibine şampiyonluğu getiren golü 116. dakikada Ayoub El Kaabi attı. Böylelikle Olympiakos, tarihinde ilk kez Avrupa kupası kazanmayı başardı.

30.05.2024 00:37  Güncelleme: 07:40

UEFA Avrupa Konferans Ligi finalinde Olympiakos ile Fiorentina, Atina'da kozlarını paylaştı. Normal süresi 0-0 biten karşılaşmanın uzatma dakikalarında bulduğu golle rakibini 1-0 mağlup eden Yunan ekibi, kupayı müzesine götürdü.

90 DAKİKADA GOL SESİ ÇIKMADI

Olympiakos ve Fiorentina, hem ilk yarıda hem de ikinci yarıda bulduğu pozisyonları değerlendiremeyince maç 0-0 sona erdi. Kupayı kazanan uzatma dakikalarında belli oldu.

Fiorentina'yı 1-0 yenen Olympiakos, UEFA Konferans Ligi şampiyonu oldu

KUPAYI GETİREN GOL EL KAABİ'DEN

Müsabakada ilk uzatma dakikası da golsüz beraberlikle geçildi. Yunan ekibi, 116. dakikada Ayoub El Kaabi'nin attığı golle 1-0 öne geçti. Kalan dakikalarda başka gol olmadı. Sahadan 1-0 galip ayrılan Olympiakos, UEFA Konferans Ligi şampiyonu oldu ve tarihindeki ilk Avrupa kupasını kazandı.

KONFERANS LİGİ'NE DAMGA VURDU

Daha önce ülkemizde Hatayspor formasını terleten El Kaabi, Avrupa Konferans Ligi'ne damga vurdu. Faslı golcü, kupada forma giydiği 9 maçta 11 gol atarak şampiyonlukta aslan payına sahip oldu.

Fiorentina'yı 1-0 yenen Olympiakos, UEFA Konferans Ligi şampiyonu oldu

FIORENTINA İKİNCİ FİNALİNDEN DE BOŞ DÖNDÜ

Fiorentina, geçtiğimiz sezon West Ham United'a kaybettikten sonra üst üste ikinci Konferans Ligi finalinden de eli boş döndü.

ŞAMPİYONUN KUPA YOLCULUĞU

Avrupa Ligi'nde sezona başlayan Olympiakos, West Ham United ve Freiburg'un ardından grubunu 3. tamamlayarak Konferans Ligi'nde mücadele etmeye hak kazandı. Yunan ekibi, son 16 turunda Maccabi Tel Aviv'e ilk maçta 4-1 mağlup olurken rövanş mücadelesinde rakibini 6-1 yenerek turu geçti. Çeyrek finalde temsilcimiz Fenerbahçe ile karşılaşan Olympiakos, penaltı atışlarının ardından sarı-lacivertlileri eleyerek yarı finalde Aston Villa'nın rakibi oldu. Turnuvanın favorisi olarak gösterilen İngiliz ekibini toplamda 6-2 ile geçen kırmızı-beyazlı takım, finalde de Fiorentina'yı uzatmalarda 1-0 yenerek tarihindeki ilk Avrupa kupasını kazandı.

Fiorentina'yı 1-0 yenen Olympiakos, UEFA Konferans Ligi şampiyonu oldu
Fiorentina\'yı 1-0 yenen Olympiakos, UEFA Konferans Ligi şampiyonu oldu

Son Dakika Spor Fiorentina'yı 1-0 yenen Olympiakos, UEFA Konferans Ligi şampiyonu oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • Ali Arslan: Şimdi İsmail Kartal a olan öfke ne denli büyük anlaşılmıştır,kupayı kazanan takım karşısında ilk maçta yedek ağırlıklı çıkıp,ilkyari 3-0 geriye düşünce aslara dön 3-2 ye getir rövanşta ise sahadan sil golü erken bul maçın 2.yari ortasında yine yedek oyunculara dön ve ezdigin rakibine penaltılarla elen,bu kupa kaybedildiyse tek sorumlusu İsmail Kartal dir 75 4 Yanıtla
    Ertan Çelik: Bravo Olimpiyakos a. Söke söke aldı kupayı. Tebrikler. 7 3
  • Mustafa Naz: ismail kartal kendi ellerinle verdin . 48 1 Yanıtla
  • Mesko Aljovic: Tebrikler komşi :)) 21 4 Yanıtla
  • Aykut null: İsmail Kartal gör de Fbyi nelerden ettiğini kaybettirdiklerini gör. O kupayı ve Şampiyonluğu Fb alabilirdi. Tüm suçlu sensin. 16 1 Yanıtla
  • Ali Sarıcıoğlu: bedava grupta gitti kupa 7 0 Yanıtla
  • Murat Avci: şu kupayı alacak gücün vardı yazık oldu Fb 6 0 Yanıtla
  • Murat KILIÇ: Gazoz kupası.Basaksehir gelecek sene alır bu kupayı. 0 4 Yanıtla
    Omer Kutlu: Avrupa da kupa almak gazoz kupası değildir 0 0
  • Omer Kutlu: gerçek şampiyon belli oldu, onları yendik derse şaşırmam, ironi veya şaka değil. 2 0 Yanıtla

Advertisement