Taşımalı Eğitim Servis Şoförlerine Eğitim Verildi - Son Dakika
Yerel

Taşımalı Eğitim Servis Şoförlerine Eğitim Verildi

Taşımalı Eğitim Servis Şoförlerine Eğitim Verildi

Öğrenci taşıyan servis şoförlerine yönelik seminer gerçekleştirildi.
Malatya'nın Yazıhan İlçe Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Amirliği'nin işbirliğiyle taşımalı eğitim servis şoförlerine...

14.11.2013 14:49

Öğrenci taşıyan servis şoförlerine yönelik seminer gerçekleştirildi.

Malatya'nın Yazıhan İlçe Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Amirliği'nin işbirliğiyle taşımalı eğitim servis şoförlerine trafik güvenliği, araçlarda bulunması gereken özellikler, öğrencilerle iletişim ve sürücülerin dikkat etmesi gereken diğer hususlar hakkında bilgi verildi.

SODES Kültür ve Sanat Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen eğitime ilkokul, ortaokul ve liselere öğrenci taşıyan bütün servis şoförleri katıldı.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hurrem Uslu yaptığı açıklamada, yıllardır öğrenci taşıması yaptıklarını, bugüne kadar herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmadıklarını, servis şoförlerinin özverili olduğunu ifade edip, gereken kurallara mümkün mertebe uymaya çalıştıklarını, fakat buna rağmen Milli Eğitim Müdürlüğü olarak her yıl düzenli bir şekilde servis şoförlerine yönelik eğitim seminerlerini gerçekleştirdiklerini belirtti.

Uslu, her zaman olduğu gibi bu yıl da İlçe Emniyet Amirliği ve İlçe Jandarma Komutanlığı ile birlikte hazırladıkları bu seminere bütün şoförlerin katıldığını ifade etti.

İlçe Emniyet Amirliğinde görevli trafik polis memuru Recep Parlak, İlçe Jandarma Komutanlığında görevli jandarma trafikçi Emre Aslanoğlu ve Adem Durhan, Abdurrahman Serttaş Anaokulu Rehber Öğretmeni Yılmaz Konuk tarafından gerçekleştirilen seminer ilgi gördü.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fethulla Taylan, bu tür eğitimleri çok önemsediklerini, çocuklarımızın bizler için çok önemli olduklarını, servis şoförlerinin her gün yüzlerce öğrenciyi evlerinden okullarına taşıdıklarını dile getirip, bu yüzden servis öncesi, servis anı ve servis sonrasında şoförlerin bazı önemli noktalara dikkat etmesi gerektiğini, bu sebeple eğitimleri her yıl gerçekleştirdiklerini belirterek, katılımcılara teşekkür etti. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Taşımalı Eğitim Servis Şoförlerine Eğitim Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement