TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: İslam dünyasının çaresizliği İsrail'in en büyük gücüdür - Son Dakika
Yerel

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: İslam dünyasının çaresizliği İsrail'in en büyük gücüdür

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: İslam dünyasının çaresizliği İsrail\'in en büyük gücüdür

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İsrail'in en büyük gücünün askeri veya teknolojik güç olmadığını, İslam dünyasının çaresizliği ve dağınıklığı olduğunu belirtti. Kurtulmuş, Zeytinburnu Yeşiltepe Mahallesi'nde bulunan Konyalı Camii'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Müslüman toplulukların birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

16.02.2024 18:13  Güncelleme: 18:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, " İsrail'in en büyük gücü ne elindeki askeri gücüdür, ne elindeki teknolojik gücüdür. Ne arkasını dayadığı dayılardır, ne onların desteklediği ülkelerdir, ne de dünyadaki üstün medya güçleridir. İslam dünyasının bu kadar çaresiz olması, dağınık olması, inisiyatifsiz olması, İsrail yönetiminin arkasındaki en büyük güçtür" dedi.

Zeytinburnu Yeşiltepe Mahallesi'nde bulunan Konyalı Camii, 2019 yılındaki Silivri depreminden sonra yıkılma riski nedeniyle mühürlenmiş, 2020 yılında ise yıkım işlemi yapılmıştı. Nisan ayında inşaatı başlayan caminin açılışı bugün yapıldı. Açılış törenine TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Zeytinburnu Kaymakamı Adem Uslu, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, parti yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.

Programda konuşan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Bugün İslam dünyasının her tarafında yaklaşık 2 milyara yaklaşan büyük bir nüfusa sahip Müslüman dünyasının her yerinde camilerde Allahu Ekber sesleriyle insanlar aynı istikamete dönüyor. İnsanlar ortak dil ve kültür üzerinden müşterek bir noktaya doğru ilerliyor. Bu kadar büyük bir nüfusa sahip olmak bu kadar ciddi bir kalabalığa sahip olmakla birlikte ne yazık ki İslam dünyası caminin bize vermesi gereken birleştirici, bütünleştirici özellikleri yeterince taşıyamadığı için bu hasrete yeterince sahip olmadığı için Müslüman topluluklar çoğu zaman oradan buraya Peygamber Efendimizin ifadesiyle suyun üstündeki saman çöpü gibi savrulup duruyor" şeklinde konuştu.

"İnanın ki İsrail'in en büyük gücü ne elindeki askeri gücüdür, ne elindeki teknolojik gücüdür"

Filistin'de katliam yapan İsrail'i eleştiren Kurtulmuş, "Bunun en son örneğini İsrail'in Gazze'de ortaya koymuş olduğu ağır insanlık suçlarına karşı dünyanın sessiz kalması ve ne yazık ki Müslüman dünyasının bir sonuç geliştirememiş olmasını gösterebiliriz. Üzülerek takip ediyoruz. Büyük bir vahşet sadece Netanyahu ve ekibinin ortaya koyduğu politikalarla değil onların destekledikleri, onların sırtını sıvazladıkları bir takım güç merkezlerinden aldıkları destekle de bunu yapıyorlar. Biz burada konuşurken şu anda Müslümanların en büyük kutsallarından biri olan Mescid-i Aksa'nın sokakları kapatılıyor, oraya çıkan yollarda Müslümanların camiye girmesine engel olunuyor. Bebekler küvözlerde çırpınarak öldürülüyor. 80, 90 yaşındaki nineler keskin nişancılar tarafından keyifle, zevkle vurularak şehit ediliyor. Bütün dünya bunu izliyor. ve bu seyrin ötesinde bazıları da destek veriyor. İnanın ki İsrail'in en büyük gücü ne elindeki askeri gücüdür, ne elindeki teknolojik gücüdür. Ne arkasını dayadığı dayılardır, ne onların desteklediği ülkelerdir. Ne de dünyadaki üstün medya güçleridir. Ne dünya finansına sahip olan egemen olan o büyük güçleridir" ifadelerini kullandı.

"Sadece ortak hedefler, ortak anlayışlar istikametinde birleşmeli, bütünleşmeli ve yolumuza devam etmeliyiz"

TBMM Başkanı Kurtulmuş, "İnanın ki İslam dünyasının bu kadar çaresiz olması, dağınık olması, inisiyatifsiz olması, İsrail yönetiminin arkasındaki en büyük güçtür. Onun için diyoruz ki camiler, bizi fiziki olarak birleştirdiği gibi kalplerimizi ve zihinlerimizi zenginleştirmelidir. Bunun için bir araya gelmemizin kalplerimizin ve gönüllerimizin birleşmesi için bir araya gelmemize gerek yok. Sadece ortak hedefler, ortak anlayışlar istikametinde birleşmeli, bütünleşmeli ve yolumuza devam etmeliyiz. Allah camiler etrafında ruhunu ve kalbini birleştirenlerden eylesin. Müslüman coğrafyasının ve yeryüzünün en her yerindeki büyük Müslüman toplulukları şuurla, inançla ve ortak bir kararlılıkla meselelerine sahip çıkmayı Cenab- ı Allah nasip etsin" ifadelerini kullandı.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy açıklama yaptı

Programda konuşan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, "Bizim medeniyetimizde, şehirlerimizde şehrin mimarisi, şehrin oluşması bütün büyük İslam medeniyetlerinde cami eksenli olmuştur. Şehrin yerleşmesi, şehrin ana meydanında mutlaka bir cami var. Yanında toplumsal faaliyetlerin görülebildiği örneğin mektebi, medresesi, aşevleri, arastası, bedesteni, ticaretin olduğu mekanlarıyla birlikte şehre kimlik kazandıran, şehrin aklını bir araya getiren en önemli yapıtlardan birisi camiler olmuştur" dedi.

Konuşmalardan sonra caminin açılışı dualarla gerçekleştirildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: İslam dünyasının çaresizliği İsrail'in en büyük gücüdür - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement