Tkdk, 28 Proje İçin İmza Töreni Düzenledi - Son Dakika
Yerel

Tkdk, 28 Proje İçin İmza Töreni Düzenledi

Tkdk, 28 Proje İçin İmza Töreni Düzenledi

Kütahya'da, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, (TKDK) sözleşmeye hak kazanan 28 proje için imza töreni düzenledi.

12.05.2014 19:03

Kütahya'da, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, (TKDK) sözleşmeye hak kazanan 28 proje için imza töreni düzenledi.

Hilton Oteli Toplantı Salonunda yapılan organizasyonda konuşan Vali Şerif Yılmaz, "Bizim açımızdan, özellikle Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından verilen hibelerin ayrı bir özelliği daha var. Tarım İl Müdürlüğü tarafından verdiğimiz desteklemeler kendi milli öz kaynaklarımızdan sağlanan kaynaklarla sürdürülmektedir. Ancak Zafer Kalkınma Ajansı ve TKDK İl Koordinatörlüğü tarafından verilen kaynağın büyük bir kısmı Avrupa Birliği fonlarından hibe olarak bize veriliyor. ve bunu eğer biz kullanamazsak başka aday ülkelerin bütçelerine ve o ülkelere gitme ihtimali yüksek olan bir rakam. Bu parayı kullanabildiğimiz ölçüde biz bundan istifade ediyoruz. O açıdan bugün burada imzalayacağımız sözleşmeler kendi öz kaynağı dışında, yeni kaynak oluşturma açısından da, ülkeye transferi açısından da çok önemli öncülük eden arkadaşlarsınız. O nedenle öncelikle sizleri tebrik ediyorum. Artık Türkiye'de yeterli miktarda müteşebbisimiz, girişimcimiz var. Bunları Dünyanın diğer ucuna kadar pazarlayabilecek, sunabilecek, satabilecek kabiliyet ve yetenekte insanımız var. Devlet olarak bizim Fabrika yapmaya ihtiyacımız yok, birikmiş sermayemiz de var. Sermayesi yetmeyen müteşebbis ruhu olan vatandaşlarımıza devlet olarak yardım etmekteyiz. Bu verilen hibeler birilerine peşkeş çekilmiyor. Bu para ananızın ak sütü gibi helal olarak kullanabileceğiniz paradır. Bu konu zaman zaman doğru bir şekilde dile getirilmelidir. Yatırım yapmak isteyen, İş ve İstihdam üretmek isteyen herkese Devlet destek olmaktadır. Bugün Türkiye'de girişimcilik ruhuna sahip, iş yapayım diyen herkes kendi işini kurabilecek, Devlet tarafından desteklenen bir mekanizmaya muhatap olabilir. Yeter ki bu ruh ve heyecanda kim varsa gelsin, destekler konusunda bilgilendiririz. Hatta Üniversitenin son sınıfında olan öğrenciler için bile desteklerimiz mevcuttur" diye konuştu.

İmza törenine TBMM KİT Komisyonu Başkanı Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, TKDK İl Koordinatörü İhsan Kaymak, Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Halil Yorulmaz ve proje sahipleri katıldı.(EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tkdk, 28 Proje İçin İmza Töreni Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement