Topluluklar Tiyatroda Grubundan Gül'e Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Topluluklar Tiyatroda Grubundan Gül'e Ziyaret

Topluluklar Tiyatroda Grubundan Gül\'e Ziyaret

"Topluluklar Tiyatroda" adlı Grundtvig Öğrenme Ortaklığı Projesi çerçevesinde Mersin'e gelen İspanyol ve Polonyalı grup, kentteki yerel halk dansları ve müzik çalışmalarını inceleyecek.

30.03.2012 12:23

"Topluluklar Tiyatroda" adlı Grundtvig Öğrenme Ortaklığı Projesi çerçevesinde Mersin'e gelen İspanyol ve Polonyalı grup, kentteki yerel halk dansları ve müzik çalışmalarını inceleyecek.

Mersin merkez ilçe Mezitli Halk Eğitim Merkezi'nin "Topluluklar Tiyatroda" adlı Grundtvig Öğrenme Ortaklığı Projesi çerçevesinde İspanya ve Polonya'dan gelen grup, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül'ü de makamında ziyaret etti. Konuklarına Mersin'in eğitim önceliklerini anlatan Gül, Mersin'in, Türkiye genelinde ve yurt dışı projelerde birçok başarıya imza atmış bir kent olduğunun altını çizdi. Ziyaretçilerine Fatih Projesi ile ilgili bilgi de veren Gül, okul öncesi eğitimi ve ilköğretim okullarındaki okullaşma oranlarını da ayrıntıları ile aktardı.

Grup üyeleri ise komedi ve sahne tiyatrosunun yanı sıra müzik, şarkı, dans gösterimi, sokak tiyatrosu, pandomim, sanat laboratuarı, betili sanat, anlatım, nazım, halk katılımı ve doğaçlama tekniklerini içeren proje kapsamında Mersin'de bulunduklarını dile getirerek, kentteki yerel halk dansları ve yerel müzik çalışmalarını görmek ve tanımak istediklerini kaydettiler.

Ziyarette, projenin İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Biriminden Selim Burak Kuhu, Hamide Yaşar Kavas ve Zeynep Yılmaz'ın Mersin Halk Eğitim Merkezi ile birlikte yürütüldüğü ifade edilirken, kitlesel hoşgörüyü harekete geçirmek, kişiler arasında aktif vatandaşlığın gelişimini sağlamak, ayrımcılık karşıtı tavırların teşvik edilmesi hedeflerinin gerçekleştirilmesi için ülkeler arasında bu tür kültür alışverişin önemi üzerinde duruldu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Topluluklar Tiyatroda Grubundan Gül'e Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement