Trakya Kalkınma Ajansı, 21 Milyon TL Hibe Dağıtacak - Son Dakika
Yerel

Trakya Kalkınma Ajansı, 21 Milyon TL Hibe Dağıtacak

Trakya Kalkınma Ajansı, 21 Milyon TL Hibe Dağıtacak

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Üstün, 2010-2011 yıllarında girişimcilere 15,5 milyon TL hibe kaynağı aktardıklarını söyledi.

23.11.2012 00:33  Güncelleme: 00:14

2010-2011 yıllarında girişimcilere 15.5 milyon TL hibe kaynağı aktardıklarını belirten Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün, 2012-2013 döneminde ise 21 milyon TL hibe programının aktarılacağını kaydetti.

Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) ajans kalkınma kurulu toplantısı Tekirdağ Ramada Otel'de gerçekleşti. Toplantıya, TRAKYAKA Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün, TRAKYAKA Kalkınma Kurulu Başkanı Mustafa Yardımcı, Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli'nden kurul üyeleri katıldı.

Toplantı TRAKYAKA Kalkınma Kurulu Başkanı Mustafa Yardımcı'nın, açılış konuşması ile başladı. Kalkınma Kurulu'nun Trakya Bölgesi'nin kalkınma stratejilerinin belirlenmesinde önemli bir misyonu olduğunu hatırlatan Yardımcı, ajans faaliyetlerinin bölge aktörleri tarafından yönlendirilmesi için üyelerin katılımcılığının önemine dikkat çekti.

Ajansın üzerinde çalıştığı turizm ve lojistik master planları ile hazırlanan araştırma ve analiz raporlarına ilişkin bilgiler veren Genel Sekreter Mehmet Gökay Üstün, "Ajansımız 2009 yılında kuruldu. Daha ayakları yere basan konuma yeni geldik. Bölgenin neye ihtiyacı olduğunu belirlemeye çalışıyoruz. 2023 yılına kadar geçerli olacak bölge kalkınma planlarını hazırlıyoruz. Yaptığımız çalışmalarda bölgemizde lojistik master planı öne çıktı. Lojistik alanında uluslar arası bir plan hazırlıyoruz. Lojistik firmaları ile tek tek görüştük. Lojistik, sektörün diğer oyuncuları ile rekabet edebileceğimiz bir alan çıktı. Bölgemizde buna yönelik önemli çalışmalar yaptık. Turizm alanında da çalışmalarımız oldu. İlçe vizyon toplantıları düzenledik. Rekabet analizleri yaptık. Süt, süt ürünleri ve tarım makineleri rekabetçi alanlarımız çıktı. Bu yüzden hibe programlarımızda tarım makinelerine ağırlık veriyoruz. Sosyal yapı analizleri de önceliklerimiz arasında. Göç başta olmak üzere sosyal altyapının birçok unsurunu derinlemesine inceliyoruz." dedi.

Ajansın hibe programları hakkında da bilgi veren Üstün, "2010-2011 yıllarında girişimcilere 15.5 milyon TL hibe kaynağı aktarıldı. Bakanlığımız yakın zamanda açıklayacak. Ajansın 2012-2013 yılında yaklaşık 20-21 milyonluk bir kaynağı aktarması söz konusu. 3 başlık adı altında bu parayı girişimcilere aktaracağız. Bu rakam tam olarak kesinleşmedi. Ama 21 milyon TL civarında olması bekleniyor." dedi.

Toplantı, sonunda kurul üyelerinin ajansa bakışları ve kurumdan beklentilerini belirlemeye yönelik elektronik anket çalışması yapıldı. Anketin kamuoyu ile de paylaşılacağı ve sonuçlar doğrultusunda belirlenen eksiklerin giderilmesi için çalışılmalara başlanacağı belirtildi. Toplantı, yapılan anketin ardından dilek ve temennilerin dile getirilmesiyle sona erdi.

23.11.2012 00: 09: 13

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Trakya Kalkınma Ajansı, 21 Milyon TL Hibe Dağıtacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement